torstai 23. kesäkuuta 2016

Kylmäsavu-smetanapizza


Puumalan kylmäsavulohi on suurta herkkuani. Se on vain niin hyvää. Kyseinen lohi on tarpeeksi suolaista, vähän savuista ja koostumukseltaan muuta kuin vetistä mössöä. Kylmäsavulohesta saa myös erittäin herkullisen pizzan. Aloita pizzan valmistus keittämällä tomaattikastike. 

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen ja nosta pelti uuniin.

Gluteeniton pizzapohja:
2 dl vettä

25 g hiivaa
4 rlk öljyä
1/2 tl suolaa
2 dl tummaa jauhoseosta
1,5 dl vaaleaa jauhoseosta


Lämmitä vesi ja liuota siihen hiiva. Lisää muut ainekset. Alusta tasaiseksi. Anna kohota hetki.
Kauli taikina ohueksi levyksi leivinpaperin päälle. 


Tomaattikastike:
150 g tomaattimurskaa
1 valkosipulinkynsi 
2 kesän uusia sipuleita, tarvitset osan varsista pizzan päälle

1/2 tl paprikajauhetta 
muutama rouhaisu pippuriseosta
1/4 tl suolaa 
1/2 tl sokeria 
1/2 tl fariinisokeria
tuoretta basilikaa ja oreganoa


Kuullota pilkottu sipuli ja valkosipulimurska pari minuuttia oliiviölhyssä. 
Lisää pannulle tomaattimurska, suola, sokerit ja mausteet.
Anna kiehua matalalla lämmöllä parikymmentä minuuttia.

Täyte:
250g kylmäsavulohta ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1/2 prk smetanaa
10-15 lehteä tuoretta oreganoa 
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja viipaloituna
pari sipulin vartta pilkottuna
150 g juustoraastetta

Leivitä pohjan päälle tomaattikastike. Asettele kastikkeen päälle muut täytteet. Lisää smetanaa teelusikalla pieniksi "kasoiksi" pizzan päälle. Levittele pinnalle silputut sipulinvarret sekä oregano. Lisää päälle juustoraaste. Nosta leivinpaperin päällä oleva pizza kuumalle pellille ja laita uuniin. 

Paista n. 15 min 225-asteisessa uunissa. 



3 kommenttia:

  1. Kyllä nyt täytyy sanoa, että tämä pizza hivelee meikäläisen makuhermoja joka solullaan, namskis!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.