tiistai 27. syyskuuta 2016

Gluteeniton kasvispiirakka

Minulta on vallattu työhuone ja siksi bloggaaminenkin on ollut hieman hiljaista. ;)  Ihan samalla tavalla täällä valmistuu ruokaa ja leivonnaisia kuin aina ennenkin. En vain ole saanut aikaiseksi siirtää blogiin reseptejä. 



Eilen uunissa paistui mehevä kasvispiirakka ja tämän reseptin haluan jakaa myös teidän kanssanne.

Pohja:
2 dl vaaleaa jauhoseosta
2 dl tummaa jauhoseosta
50 g juustoraastetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 suolaa
80g voita
6 rlk vettä.

Mittaa jauhoseokset, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja voi kulhoon. Nypi ainekset sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja taputtele taikina pohjaan ja reunoille. Nosta pohja jääkaapppin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
1 iso kesäkurpitsa (tai munakoisoa)
1 prk Koskenlaskija Ruoka
1 iso luomukananmuna
80 g parmesania raastettuna
5-8 kirsikkatomaattia halkaistuna
(pari parsakaalin kukintoa)
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/4 tk suolaa
muutama rouhaisu pippuriseosta
yrttejä makusi mukaan

Pinnalle: 
oliiviöljyä
pippuriseosta
muutama rouhaisu merisuolaa

Pese kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsa vaikkapa juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi. Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi.

Sekoita Koskenalaskija Ruoka, kananmuna,  parmesanraaste, aurinkokuivatut tomaatit, suola, pippuri, valkosipulit ja yrtit keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle.


Rullaa kesäkurpitsasta/munakoisosta ruusuja ja asettele piiran päälle. Koristele piirakka kirsikkatomaatinpuolikkailla ja parsakaalilla. 

Voitele kasvikset oliiviöljyllä. Rouhaise pinnalle hieman pippuriseosta ja merisuolaa. 

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa kasvisten paksuudesta riippuen 45 - 60 min.
Laita piirakan päälle foliopala, jos pinta alkaa tummua. 

2 kommenttia:

  1. Tämä piirakka näyttää niin ihanalta, ett voisin sortua ruoalla leikkimiseen <3

    VastaaPoista
  2. Olenko jo aiemmin sanonut, että olen heikkona erilaisiin piirakoihin, nam. <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.