maanantai 19. joulukuuta 2016

Piparkakkutäytteinen juustokakku joulupöytään


Jouluinen juustokakku valmistuu helposti. Piparkakut maustavat pohjaa sekä täytettä. Jos ruokavalioosi kuuluvat viljat, käytä vehnällisiä piparkakkuja. Tämä kakku on valmistettu gluteenittomista kotitekoisista piparkakuista

10 hengelle

Pohja:
150 g piparkakkuja murskattuna
75 g voita

Täyte:
2  dl kuohukermaa
sokeria makusi mukaan
2 prk piparkakunmakuista rahkaa
tai 2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) sekä 10 piparkakkua murskattuna
6 liivatelehteä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
ripaus inkivääriä
ripaus pomeranssinkuorijauhetta

Päälle:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
ripaus sokeria ja vanilijasokeria
pipareita
kaakaojauhetta
puolukoita

Tee näin.

Murskaa 150 g piparkakkuja. Sekoita piparkakkumurut sulatettuun voihin.

Vuoraa (24 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla, myös reunoilta.

Taputtele piparkakkuvoiseos pohjalle.

Liota liivatteet vedessä ohjeen mukaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, rahka (tai tuorejuusto sekä 10 piparkakkua murusteltuna).

Mausta seos kanelilla, kardemummalla, pomeranssikuorella sekä inkiväärillä.

Kuumenna vesitilkka kiehumaksi ja lisää pehmenneet liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada liivate täyteaineksien joukkoon. Sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Mieluusti seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat. Poista leivinpaperisuikaleet reunoilta. Vatkaa kerma vaahdoksi mausta sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan.

 Pursota kermavaahtoruusut kakun reunoille. Koristele kakun  keskiosa pakastepuolukoilla.

Tupsauta kermaruusukkeiden päälle kaakaojauhetta ja paina piparkakku ruusukkeen keskelle.

Nosta kakku tarjoiluastiaan.


3 kommenttia:

  1. Kaunis ja herkullinen lisä joulupöytään. Näyttääpä niin hyvältä taas!

    VastaaPoista
  2. Rakastan juustokakkuja! Tämä näyttää niin hyvältä. Oikein ihanaa joulua sinulle <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.