torstai 2. kesäkuuta 2016

Jäätee




Huh, mikä helle. Silti en valita säästä, sillä säätila on pukeutumis- ja ilmastointikysymys. Olen kahvi-ihminen, mutta kesäkuumalla jääkaapissa on aina kannullinen jääteetä. Olen tehnyt jääteetä itse siitä lähtien, kun tutustuin kaupan valmiiden tuotteiden tuoteselosteisiin lähemmin. Niissähän on järkyttävä määrä sokeria. :/

Tarvitset:

1 l vettä
4 pussia vihreää teetä
1 limetin mehu
1/2 kurkku
hunajaa makusi mukaan

Lisäksi:
sitruunalohkoja/kurkkuviipaleita, mintun- tai basilikanlehtiä ja jääpaloja

Keitä vesi kattilassa. Nosta syrjään ja lisää teepussit. Anna hautua muutama minuutti. Poista teepussit. Lisää hunaja.

Raasta kukku lävikköön, joka on asetettu teekattilan päälle. Purista raasteesta hyvin mehu.

Lisää joukkoon limetin mehu. Jäähdytä tee. Kaada tarjoilulaseihin. Lisää laseihin viipaloitua sitruunaa/kurkkuviipaleita, basilikan- tai mintunlehtiä ja jääpaloja.








 Aurinko paistaa täydeltä terältä. 


Kävin tyttären kanssa tänään Mikonsaaressa heittämässä talviturkin pois. Aurinko paistoi, ja auton mittari näytti +27. :) Tätä fiilistä olen koko pitkän talven odottanut. <3
Kotona maistuu taas jäätee.













2 kommenttia:

  1. No nyt oli sellainen ohje, joka päätyy käyttöön 100-prosenttisen varmasti. Kiitos!
    Mulla kun nyt on sattumoisin niitä mintun ja basilikan lehtiä saatavilla suoraan Kekkilän laatikosta keittiön oven takaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kekkilän laatikko onkin ihana! Teehen jää koukkuun, varaudu keittelemään lisää läpi kesän. Mutta onneksi sinulla on yrttejä. ;)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...