Siirry pääsisältöön

Juhannus kuvina

Hyvää juhannusta kaikille! Sää on suosinut juhlintaa ja vatsa on ratkemispisteessä grilliruoasta. Takana on yhdet juhannusjuhlatkin. Haitarimusiikki soi Saimaan rannalla ja Martat tarjoilivat parastaan.  

Polkupyörällä olen ajellut ristiin rastiin lähialueita. Luonto on kauneimmillaan, ja yölläkin on ollut kiva käydä lenkillä.  Tiedän, olen ihan kaheli. Ukkoni lähti mukaan melkein vapaaehtoisesti. ;)







Bongasin torstaina lenkillä ollessani melkein kypsiä metsämansikoita ja äsken kävin keräämässä marjat pois. Huomenna keitän hilloa. <3 



Kesäyöt ovat kuulaita ja kauniita. Sydän on ollut usein sykkymällä ihastuksesta. 

Kommentit

  1. Ihania tunnelmia. Juhannus on ihania hetkiä.

    VastaaPoista
  2. Upeita maisemia ja hienoja kuvia. Kelpaa tuolla lenkkeillä vaikkapa keskiyöllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen luonto on ihmeellinen myös kesällä.:)

      Poista
  3. Ihanat kuvat ja nyt kyllä meitä säätkin suosi ja luonto on niin vehreä ja kaunis! Yölenkit kuulostaa oikein hyvältä, ainoat yölenkit mitä on tullut tehtyä, kun nuorena kävelin kotiin baarista. Ehkä tarvitsisi jo laajentaa käsitystä, yökävely. :)

    Kivaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih. Nuoruuden yölenkit ovat erikseen. Yökävelyä ja etenkin yöpöyräilyä suosittelen. Silloin on ainakin viileää.

      Poista
  4. Suomen kesä, luonto ja juhannus <3.

    VastaaPoista
  5. Oi miten upeita kuvia. Varsinkin tuo ensimmäinen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…