maanantai 4. heinäkuuta 2016

Kanapiirakka


Sadepäivän kunniaksi päätin eilen tehdä kanapiirakkaa. Täytteestä tuli mehevää ja piirakka katosi parempiin suihin varsin nopeasti. Viime aikoina olen tehnyt useammankin pellin päällä paistettavan piirakan. Valmistuksessa kiehtoo helppous ja piirakan rouheva ulkonäkö.


1 1/2 dl vaaleaa jauhoseosta 
1 dl TEFF-jauhoja
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1 dl vettä

Täyte:
400g maustamattomia kanasuikaleita
1 pkt broileripekonia
1 punainen paprika suikaloituna
2 kesäsipulia varsineen pilkottuna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
pieni paketillinen kirsikkatomaatteja
yrttejä makuisi mukaan
suolaa ja pippuria makusi mukaan
1/2 dl juustoraastetta
100 g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti/chili-paprika tms.)

Tee näin:

Sekoita kulhossa taikinan ainekset keskenään. Kääri taikina kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa noin 15 min.
Kuumenna kanasuikaleet pannulla. Lisää suikaloitu paprika, pilkottu broileripekoni, pilkotut kirsikkatomaatit,  pilkottu sipuli ja valkosipulinkynnet. Kääntele, kunnes kana saa hieman väriä.
Mausta pippurilla ja saksi joukkoon yrttejä makusi mukaan. 

Kauli taikina leivinpaperin päällä reilunkokoiseksi pyöreäksi levyksi. Halkaisija noin 27 cm.
Levitä yrtinmakuista tuorejuustoa kerros pohjan päälle. Huom. Jätä täyttämättä noin 3 cm alue reunoilta.  Kaada kana-paprika-sipuliseos päälle ja levitä tasaiseksi.
Levitä päälle juustoraaste. Käännä reunat täytteen päälle.
Paista 200-asteessa noin 25 min.


1 kommentti:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...