Siirry pääsisältöön

Uusia juustokakkureseptejä ravintolapäivään 20.8


Sadepäivänä päätin kokeilla uusia juustokakkureseptejä ihan omasta päästä. Pohjaan on käytetty hieman gluteenitonta jauhoseosta, kaurajauhoja sekä Suhosfarmin kaurahiutaleita. Täytteessä on kotimaista rahkaa, maustamatonta tuorejuustoa sekä luomusitruunaa. Kun kakku oli tullut uunista ja jäähtynyt, koristelin päällisen kotimaisilla mustikoilla ja vadelmilla. Marjat sipaisin kiinni hyytelösokerikiilteellä. On muuten taivaallista. Pysyn pulskana siis tänäkin viikonloppuna. ;)

Ystävättäreni Maria pyysi minua mukaan ravintolapäivään 20.8. Tarjolla tulee olemaan sekä tavallisia että gluteenittomia juustokakkuja sekä muita herkkuja. Minä teen gluteenittomat ja Maria vehnälliset leivonnaiset. Olkaapa kuulolla, lisätietoja tulee myöhemmin!

Ja ihanaa viikonloppua! Ei anneta sateen haitata.

Kommentit

  1. Nam, hyvännäköinen kakku. Täälläkin sataa aina vaan. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku ei ole ihan niin tuhtia tavaraa kuin amerikkalaistyyppinen juustokakku yleensä. Herkullista kuitenkin. Mukavaa viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Et sinä mikään pulska ole. Minä olen jo valmiiksi, joten juustokakkua kiitos tännekin :D
    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiva kun törmäsin blogiisi. Kälyni on pahasti ruoka-allerginen, enkä aina tiedä, miten toimisin. On niin vähän kokemusta noista gluteenittomista jauhoista ja muista, että pelkään epäonnistuvani niiden kanssa. Hyviä kesäpäivä sinne Lappeenrantaan täältä vähän pohjoisempanta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos resepteistä on sinulle apua. Vinkkinäni sanon, että käytä kotimaisia jauhoseoksia. Niillä saat parhaan tuloksen. Eikää gluteeniton leivonta ole mitään rakettitiedettä, usein maistuvatkin paremmilta kuin vehnälliset leivonnaiset. Suolaiseen leivontaan en edes muille perheenjäsenille tee vehnästä mitään, nämä gluteenittomat maistuvat kuulema paremmilta. Ihanaa viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Kunpa tuota pääsisi maistaa puraisemaan, tämän herkkupepun unelma. <3 Kivaa viikonloppua <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…