tiistai 30. elokuuta 2016

Kaali-jauhelipata



Lisää arkiruokareseptejä tulee tässä. Kai tämä voisi olla myös terveellinen arkiruoka, sillä kvinoa sisältää sekä hiilihydraattia että proteiinia ja pitää näinollen kylläisenä riisiä pidempään. Ja nyt ei tule luentoa ravinnosta. Kysyä saa, vaikka sähköpostilla mutta en paasaa täällä. Jos joskus aloitan paasaamisen, perustan sitä varten toisen blogin. 

 Toisinaan käytän ruokaan sekä valko, että lehtikaalia. Kuvan ruoka on valmistettu valkokaalista. Kaaliruokaa maustavat tomaatti ja chili, ei siis perinteinen siirappi. 

n. 1/2 suurehkosta kaalista
200g kvinoaa
700g jauhelihaa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
n. 1l lihalientä
1 prk tomaattimurkskaa
(chiliä oman makusi mukaan)
mustapippuria
suolaa
tilkka vettä
voita ja/tai öljyä paistamiseen sekä vuoan pintaan

1. Hienonna kaali ja kuullota sitä pannulla muutamassa erässä hieman pehmeämmäksi .
2. Huuhtele kvinoa ja kypsennä noin 10 min. Kvinoa hautuu kypsäksi uunissa, siksi tässä vaiheessa ei tarvitse keittää pidempään. 
3. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota niitä hetki pannussa, lisää jauheliha. Paista jauheliha kypsäksi. Lisää tomaattimurska ja chili. Anna kiehua hetki. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Voitele suurehko uunivuoka ja sekoita kvinoa, suurin osa kaalista, ja jauheliha-sipuliseos huolellisesti. Tarkista maku.  Levitä loput kaalista vuoan päälle ja kaada päälle lihaliemi. Jos lihalientä jää yli, sitä voi lisätä paiston aikana, jos vaikuttaa, että laatikko meinaa kuivahtaa liikaa (vesi tai kermakin käy lisänesteeksi).
3. Paista uunissa 175 asteessa noin 1,5 h. Jos pinta tummuu, laita vuoan päälle folio.



1 kommentti:

  1. Välillä harmittaa, että olen meidän perheen ainoa, joka tykkää kaalista. Kaalilaatikko on niin herkkua ja hyvältä näyttää tämä sinunkin paistos.

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...