Siirry pääsisältöön

Mukavaa viikonloppua!


Mukavaa viikonlopun alkua ystävät! Elämä on palautunut melkein normiuomiinsa. Olen kuluttanut uusia lenkkitossujani melkein joka päivä. 

Leipomiset ovat ollet minimissään. Pakastin vielä pursuaa leipiä, karjalanpiirakoita ja sämpylöitä, joten teini kestää hengissä.  Vatsani on vielä ärtynyt eikä ensimmäiseksi tule mieleen niellä alas hiilari- ja rasvapläjäystä. Siksipä kakkupostauksia ei ihan heti ole odotettavissa. 

Ukkeli on kesälomallaan ja hän otti ruuanlaiton haltuunsa keittiössä. Olen saanut nauttia. <3

 Sain kuitenkin eilen iloista viestiä Instagramin kautta. Osallistuin Frian juhlavuoden kilpailuun ja pääsin kolmossijalle. Aika hauskaa. :) Tieto piristi päivääni entisestään. 

Olen pohtinyt elämäni suuntaa ja sitä, josko uskaltaisin tehdä työkseni asioita, joista syntyisi sydämen palo? Äitini joskus sanoi "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat". Mutta onko tärkeää tehdä asioita, jotka ovat yhteiskunnallisesti merkittäviä vai asioita, joilla oikeasti on väliä. Minulle merkitystä on jälkimmäisellä asialla. Olen onnellinen näinkin, mutta uskoisin olevani kokonainen, jos voisin tehdä työkseni asioita, jotka koen merkityksellisiksi. Kovat arvot eivät vain ole minun juttuni. Tässä saa pohtia asiaa vielä tovin ja laskea tarkkaan. Toki myös kuulostella, mitä perhekin on mieltä äidin pehmeästä linjasta. 

Syksy on pitkällä. Nautitaan. <3
Alla muutama syksyinen kuva.






Kommentit

  1. Kärpässieni on niin kaunis <3
    Minäkin olen mietiskellyt työasioita, onko tämä se työ mitä jaksan tehdä eläkeikään asti? Paljon pohdintaa ja vähän päätöksiäkin.
    Ihanaa viikonloppua kaunotar!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin jo, että oman painini kävin kun mietin opintojani muutama vuosi sitten. Nyt alkaa tuntua siltä, ettei se tutkinto riitä. Tai sillä ei oikeastaan ole merkitystä. Ehkä pitäisi vain heittäytyä, eikä olla niin varovainen. Mutta laskea pitää tämä asia tarkkaan. Oma hyvinvointi ja jaksaminen vaatii joskus valintoja. Mielestäni olisin onnellinen, voidessani auttaa toisia. Auttamista on niin monenalaista. Kovat arvot eivät ole minun juttuni.
      Kiitos Ihanainen, kaunotar olet itsekin. Ihailin uutta fb:n profiilikuvaasi. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…