perjantai 7. lokakuuta 2016

Piipahdus Pulsan asemalla

Mikä ihme vetää ihmisiä kahvittelemaan parinkymmenen kilometrin päähän Lappeenrannasta? Mikä on Pulsan aseman vetovoima? Rakennus? Kahvila?  Tänään lähdin ottamaan asiasta selvää ja piipahdin Pulsassa.

 Petra ja Lasse Karjalainen ostivat 1800-luvulla rakennetun aseman ja kunnostivat vanhan asemakiinteistön ja pihapiirin rakennukset rakkaudella hurmaavaaksi kokonaisuudeksi. Asemavanhus on remontoitu arvoiseensa kuntoon ja jo sinänsä nähtävyys. 

Kun pysäköin auton parkkipaikalle ja kävelin pihaan, aika tuntui pysähtyvän. Junat eivät enää Pulssa pysähdy, vaan huristavat vauhdilla ohi. Oli kuitenkin mukava kuulla, että Pulsassa pysähtyy nykyisin nautiskelijoita. Enkä yhtään ihmettele. Syyskuussa Pulsan asema valittiin myös positiivisimmaksi lappeenrantalaiseksi Lappeenrannan nuorkauppakamarin ja Positiivarit ry:n järjestämässä äänestyksessä. 

 Asemalle saapuessa vierailijaa tervehtii asemavanhuksen narisevat portaat ja massiiviset vanhat puuovet. Sisään asutuessa nenään leijailee tuoreiden leivonnaisten tuoksu. Tilat ovat valoisat ja kauniit.  Asemalla toimii kahvilan lisäksi myös sisutusalan liike. Pulsan asema tarjoaa myös majoitusta sekä kokous-, juhla- ja koulutuspalveluita. 

Huoneita kiertäessäni huomaa, että Petra on sisustuksen ammattilainen. Hän kertoili mielellään rakennuksen historiasta sekä kiinteistön yksityiskohdista.  Kahvila ja sisustusmyymälä ikäänkuin sulautuvat yhdeksi kokonaisuudeksi. Meni tovi, kunnes huomasin että sisustustuotteet ovat myytävänä, eivät vain kivana sisustuksellisena yksityiskohtana. Värimaailma on kaunis, suorastaan huokailin kulkiessani huoneesta toiseen. 

Mikäli liikut 6-tiellä, piipahda Pulsassa asemalla. Pulsankaltaiset kahvilahelmet ovat harvassa. Osoite on Pulsan aseman tie 21, 54390 Pulsa. 
  Yksityiskohtia kahvilasta:

Sisustuskaupan yksityiskohtia:2 kommenttia:

  1. Voi miten kaunis miljöö ja miten ihanan näköinen kahvila ja sisustusliike. Tuolla voi aistia sen vanhan ajan ja samalla nauttia nykyaikaisista jutuista.
    Kaunista!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...