Siirry pääsisältöön

Raporttia elämäntaparempasta



Tammikuuta eletään jo kovaa kyytiä. Lupasin kirjoitella elämäntaparempasta ja siitä, miltä se on tuntunut. Aloitin urakkani marraskuun loppupuolella ja kiloja on kadonnut 12. :) Vyötäröstä on lähtenyt hurja määrä senttejä. Olen kaksi vaatekokoa pienempi ja hurjan iloinen siitä. 

Tämä temppu ei ole vaatinut mahdottomia. Itse asiassa ensimmäistä kertaa näin aikuisiällä laihduttaminen sujuu ja "syytän" siitä joogaa ja meditointia. Käyn nukkumaan ajoissa ja kymmeneltä pääni on jo tyynyssä. Saan riittävästi unta ja olen energinen. Tänäkin aamuna heräsin ylipirteänä neljän jälkeen. No, oli nälkä ja hieman jano. En ehtinyt eilen illalla tankata vatsaani kunnolla. Kehoni oli kuitenkin vahvasti sitä mieltä, että nyt joogataan. Takka tulille ja joogamatto esiin. Olen liikkunut paljon, mutta maltan pitää viikossa kaksi palautumispäivää. Lenkkeilen ja uin, sillä talvi ja hiihtokelit antavat vielä odottaa. Mikäs se olisi tästä lähtiessä Saimaan jäälle suihkimaan? Puuttuu vain se lumi ja jää. :/

Mitä minä sitten syön? Ihan tavallista ruokaa. Runsaasti marjoja, vihanneksia ja hedelmiä. Hiilareita olen lisännyt jo hieman ruokavaliooni. Syön toisinaan aamulla gluteenitonta kaurapuuroa tai pienen sämpylän. Proteiinia syön lähinnä tofun, kalan tai kanan muodossa. Iltaruoalla saatan ottaa pienen määrän riisiä ruoan kanssa. Ravintolisää käytän kyllä, monivitamiinitabletti menee varmuuden vuoksi. 

Olo on ollut hurjan hyvä, sillä kaikenlaiset aivosumutkin ovat taaksejäänyttä elämää. Olen energinen ja hyväntuulinen. Unentarve on vähentynyt parilla tunnilla, sillä pärjään 5-6 tunnin yöunilla. Flunssia en ole sairastanut, vaikka niitä olisi ollut ihan tässä kotonakin tarjolla. Ajattelin jatkaa edelleen valitsemallani polulla. 




Kommentit

  1. Wau mikä painonpudotus, onnea!
    Ihanaa tiistaita sinulle Tiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi. Ihanaa tiistaita myös sinulle. <3

      Poista
  2. Aivan ihanaa lukea tätä! Hyvä sinä! Pitäiskö jo vaihtaa Iloisen juustokakun tilalle Iloinen joogaaja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä kakut ovat taaksejäänyttä elämää, eikä paluuta taida olla näkyvissä. Jotenkin pidän elämästäni enemmän näin. :) Ja kiitos Annukka tsempistä. <3 Nimenvaihdosta olen kyllä pohtinut tai jos kirjoittaisi ihan uutta blogia??

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…