sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Imatran uusi teatteri
Kuvat yllä: Ari Nakari

Pääsin torstaina kuristelemaan Imatran uutta teatteria. Vanhan teatterin aikaan olen käynyt Imatralla lukuisissa näytöksissä ja siksipä tämä teatterikierros kiinnosti minua erityisesti.

 Uusi teatteri on kaunis ja toimiva, eikä ollut menettänyt lämpöään ja viihtyisyyttään. Sali on intiimi 202-paikkainen.  Teatterin oma väki kierrätti meitä niin näyttämöllä, pukuhuoneissa, ompelimossa kuin lämpiössäkin. Kuulin samalla teatterin historiasta paikkakunnalla sekä tämän rakennusprojektin eri vaiheista. 
Imatran uuden teatteritalon avajaisia vietetään 10. ja 11. helmikuuta. 

 Sain kuulla, että teatteri vuokraa tilojaan ulkopuolisille. Aivan mahtava idea! Erilaista kokous- ja koulutustoimintaa tukee näyttämön yllä oleva valkokangas. Toki myös kahvilatilat ovat vuokrattavissa pienempiä tilaisuuksia varten. 
Teatteri Imatrassa työskentelee kuusi vakinaista näyttelijää, ääni- ja valosuunnittelija, puvustaja, kaksi lavastemiestä ja toimistohenkilökuntaa. Vierailevia taiteilijoita työskentelee lähes joka produktiossa. Kesällä 2012 Teatteri Imatran johtajaksi valittiin Timo Rissanen.
Teatteri Imatra on viime vuosina vahvistanut paikkaansa Suomen teatterikartalla, ja kerännyt pienen kaupungin mittapuussa hienoja katsojamääriä. Vuonna 2011 tehtiin kaikkien aikojen katsojaennätys, kun teatterissa vieraili yli 36 400 katsojaa.


Kiinnostuin heti avajaisnäytelmästä, Jonas Johanssonin veijarikomediasta Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi. Olen lukenut romaanin ja nähnyt elokuvan. Meiltä lähtee liput kahdelle varmasti tilaukseen. Pääosassa on Lasse Karjärvi. Ilo oli myös kuulla, että näytös on kiinnostanut yleisöä hyvin. Tässä vaiheessa jo 60% 39:stä näytöksestä on myyty tai varattu.

1 kommentti:

  1. Kauniin näköinen teatteri.
    Ihanaa sunnuntaita, muistetaan rentoilla tänään!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...