sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Hyvää Runebergin päivää!



Eilen leivoin myös Runebergin muffinsseja Kinuskissan ohjeella. Kotiraatimme päätyi kuitenkin siihen lopputulokseen, että laskias-runebergit maistuvat paremmilta. Johtuen ehkä tuosta kermavaahdosta...Nam...

Lisäsin manteliesanssia taikinaan, kun sitä joulun jälkeen kaapissa sattuu olemaan. Mutta pakollinen ainesosa se ei ole. Jos syöjiä on enemmän, tee suoraan kaksinkertainen annos. Nämä leivonnaiset katoavat nopeasti parempiin suihin. 

8 kpl

Taikina:
50 g mantelilastuja
1 ¼ dl mantelijauhetta
1 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin Virtasalmen viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta)
1 tl leivinjauhetta
1 ½ tl piparkakkumaustetta
1 ½ tl kardemummaa
1 ½ tl vaniljasokeria
125 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa
(4 tippaa manteliesanssia)

Kostutus:
1 ¼ dl vettä
1 ¼ rkl sokeria
3 rkl  mantelilikööriä tai sitruunamehua

Pinnalle ja väliin
150 g vadelmahilloa
2 dl kuohukermaa+vaniljasokeria +ripaus sokeriaa kermavaahtoa varten

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa, lisää manteliesanssi. (jos käytät esanssia ylipäätään taikinassa)

Levitä leivinpaperin päälle pellille. Paista 12 min 200-asteisessa uunissa.

Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon 
mantelilikööri tai sitruunamehu. Levitä seosta pullasudilla  taikinalevyn  päälle, niin että leivonnainen kostuu reilusti.

Leikkaa vaikka viinilasin avulla taikinalevystä ympyröitä. Tarvitset kaksi ympyrää per leivos.

 Pursota väliin ja päälle  vadelmahilloa ja kermavaahtoa.

5 kommenttia:

  1. Hei ! Herkullisen näköinen kyllä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. Nämä ovat kyllä herkullisia leivonnaisia.

      Poista
  2. Kyllä tuollaiset herkut maistuisivat täälläkin. Itse tein testailuja tänään keittiössä, banaani ja raakasuklaa sopivat kivasti leivonnaisten mauiksi.
    Mukavaa sunnuntaita ja Runebergin päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaapa Outi hyvältä banaanin ja raakasuklaan liitto. Olen hulluna suklaaseen. Varmaan kaikki ovat. ;)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...