perjantai 17. helmikuuta 2017

Pullavanukas


Lapsuudestani muistan, kuinka äitini teki hieman kuivahtaneista pullista vanukasta. Leivon gluteenittomia pullia säännöllisesti ja toisinaan niitä sitten jää ylimääräisiä. Päätin kokeilla pullan uutta elämää vanukkaana. Pullaviipaleiden väliin sujautin kotitekoista omenahilloa ja maidon tilalla käytin mantelimaitoa. 


  • 300 g pullia (pitkoa, kanelipullia, mitä vain)
  • 3 dl mantelimaitoa
  • 2 kpl kanamunia
  • 2 rlk sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/4 tl jauhettua kardemumma
  • 1,5 dl hilloa tai marjoja
  • Pinnalle:
  • sokeria
  • Viipaloi pullat. Vatkaa kulhossa mantelimaito, munat, sokerit ja kardemumma tasaiseksi seokseksi.
  • Upota pullaviipaleet mantelimaito-munaseokseen ja anna liota noin 5 min. 
  • Voitele uunivuoka ja nostele pullaviipaleet vuokaan. Lusikoi hilloa tai marjoja pullaviipaleiden väliin.  Kaada loput mantelimaito-munaseoksesta vuokaan. Ripottele päälle kidesokeria.
  • Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 min. 



1 kommentti:

  1. Ihana herkku. Tämä sopisi hyvin vaikka lauantain päiväkahvin kanssa.
    Ihanaa viikonloppua Tiina ❤️

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...