Siirry pääsisältöön

Kevätpäiväntasaus



Vilkutan pikaisesti täältä luontokuvien ääreltä. Tänään on kevätpäiväntasaus. Kesä on askeleen lähempänä. Siitäpä innostuneena istutin tänään ensimmäiset kukan taimet purkkeihin kasvamaan. Orvokkeja, zinnioita ja harjaneilikkaa. Minä niin uhosin, etten tänä vuonna osta siemeniä ja kylvä koko yläkertaa täyteen. Noh, siemenpusseja on varmaan parikymmentä. Pihalle kuulema nousee kasvihuone ja paviljonki. Uskon, kun näen. Mutta tietenkin olen iloinen lupauksesta. Sen verran vasaratumpelo ja ehkä vähän hienohelma olen, etten saa itse kyhättyä moisia. 

Kotipihan kasvihuoneessa on toki vähän vaivaa. Mutta onhan se koukuttavaa puuhaa. Ja kun itse kasvattaa ruokansa, tietää mitä syö. Muistan, kuinka äitini kasvatti kasvihuoneessa kaikenlaista. Varkaita tomaateista kitkiessä, paarmojen keskellä,  tuumin usein, etten sitten ikinä aikuisena tee tätä vapaaehtoisesti. Ja kuinka sitten kävikäään? 

Millaisia suunnitelma teillä on pihan ja puutarhan suhteen? Uskon, etten ole ainoa puutarhahullu. Vai olenko? 

Kuvat on kuvattu Lappeenrannasta kännykällä. Järkkäriä harvoin jaksan kantaa lenkillä mukanani. Saimaan saaresta löytyi vanha sauna, minkä ikkunalasista heijastuu pala taivasta. Kaunista. 
Mukavaa uutta viikkoa kaikille. 



Kommentit

  1. Niin niin kaunista!
    Ihanaa kevätpäiväntasausta.

    VastaaPoista
  2. Meillä on kasvimaa joka kesä. Siellä kasvaa sipulia, porkkanoita, punajuuria ja lapsille herneitä. Pieni mansikkamaa tuo kivan sadon joka vuosi. En kasvata kukkia ite, mutta syötävää sitäkin enemmän. Vanhat vadelma-, ja herukkapensaat tekevät joka syksy runsaan sadon. Haluaisin kasvattaa myös pensasmustikkaa. Voisi olla hyvä aika kokeilla, viihtyvätkö pihallamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kasvimaasta miekin unelmoin..Ihanaa päivää sinulle.

      Poista
  3. Ihanan keväisiä kuvia ja tuo ikkuna :) Äärimmäisen kaunis ja siinä on historiaa sekä kerrostumia, joista minä aina ihastun.

    VastaaPoista
  4. Onnea uudelle nimelle! Ja oho, myös blogin uudelle ilmeelle. Looking good! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…