maanantai 20. maaliskuuta 2017

KevätpäiväntasausVilkutan pikaisesti täältä luontokuvien ääreltä. Tänään on kevätpäiväntasaus. Kesä on askeleen lähempänä. Siitäpä innostuneena istutin tänään ensimmäiset kukan taimet purkkeihin kasvamaan. Orvokkeja, zinnioita ja harjaneilikkaa. Minä niin uhosin, etten tänä vuonna osta siemeniä ja kylvä koko yläkertaa täyteen. Noh, siemenpusseja on varmaan parikymmentä. Pihalle kuulema nousee kasvihuone ja paviljonki. Uskon, kun näen. Mutta tietenkin olen iloinen lupauksesta. Sen verran vasaratumpelo ja ehkä vähän hienohelma olen, etten saa itse kyhättyä moisia. 

Kotipihan kasvihuoneessa on toki vähän vaivaa. Mutta onhan se koukuttavaa puuhaa. Ja kun itse kasvattaa ruokansa, tietää mitä syö. Muistan, kuinka äitini kasvatti kasvihuoneessa kaikenlaista. Varkaita tomaateista kitkiessä, paarmojen keskellä,  tuumin usein, etten sitten ikinä aikuisena tee tätä vapaaehtoisesti. Ja kuinka sitten kävikäään? 

Millaisia suunnitelma teillä on pihan ja puutarhan suhteen? Uskon, etten ole ainoa puutarhahullu. Vai olenko? 

Kuvat on kuvattu Lappeenrannasta kännykällä. Järkkäriä harvoin jaksan kantaa lenkillä mukanani. Saimaan saaresta löytyi vanha sauna, minkä ikkunalasista heijastuu pala taivasta. Kaunista. 
Mukavaa uutta viikkoa kaikille. 8 kommenttia:

 1. Niin niin kaunista!
  Ihanaa kevätpäiväntasausta.

  VastaaPoista
 2. Meillä on kasvimaa joka kesä. Siellä kasvaa sipulia, porkkanoita, punajuuria ja lapsille herneitä. Pieni mansikkamaa tuo kivan sadon joka vuosi. En kasvata kukkia ite, mutta syötävää sitäkin enemmän. Vanhat vadelma-, ja herukkapensaat tekevät joka syksy runsaan sadon. Haluaisin kasvattaa myös pensasmustikkaa. Voisi olla hyvä aika kokeilla, viihtyvätkö pihallamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kasvimaasta miekin unelmoin..Ihanaa päivää sinulle.

   Poista
 3. Ihanan keväisiä kuvia ja tuo ikkuna :) Äärimmäisen kaunis ja siinä on historiaa sekä kerrostumia, joista minä aina ihastun.

  VastaaPoista
 4. Onnea uudelle nimelle! Ja oho, myös blogin uudelle ilmeelle. Looking good! :)

  VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...