perjantai 17. maaliskuuta 2017

Positiivinen kierre


Miksi unelmien saavuttaminen on toisinaan niin hankalaa? Silti jokainen meistä tietää henkilön, joka tuntuu helposti saavuttavan unelmansa ja joskus jopa unelmia toinen toisensa perään.  En usko, että ihmiset syntyvät hopealusikka suussaan. Mutta jostain tässä on kyse. Ehkä heillä on toisinaan enemmän onnea matkassa?  Voi olla. Luulenpa kuitenkin, että perimmäinen syy on asenne. Onnistujat tekevät unelmansa todeksi ihan itse. 
Se, mitä ajattelet itsestäsi ja taidoistasi on todella tärkeää.  Ajatuksesi itsestäsi ja omista kyvyistä ovat kaiken hyvän alkupiste. Siitä on hyvä ponnistaa. Kun ajatukset itsestäsi ovat positiivisia, alkaa kierre voimistua. On luonnollista, että positiivisesti latautunut henkilö saa aikaa hyviä tuloksia. Oli sitten kyse henkilökohtaisesta elämästä tai työelämästä.
Tavoitteet saavutetaan helpommin ja olokin on tyytyväinen. Vitsit, minä tein sen! Onnistumisesta tulee hyvä fiilis. Tunne ruokkii itseluottamusta ja kohottaa itsetuntoa, mikä taas vaikuttaa käsityksiin minästä – niistä kyvyistä ja taidoista.

Oletko haaveillut muutoksesta elämässä? Painonpudotuksesta? Tupakoinnin lopettamisesta?  Sairauden voittamisesta? Alan vaihdosta? Yrityksen perustamisesta? Oli kyse, mistä tahansa. Sinä pystyt siihen. Päätä, että pystyt.  

 Olin eilen koulutuksessa, jossa käytiin läpi positiivisen kierteen merkitystä työelämässä. Opin kuinka myötävirtaan kulkeminen vie eteenpäin ja auttaa tavoitteiden saavuttamisessa myös työpaikoilla. En voinut olla hymähtämättä, miten asia kuulostaakin tutulta. Monilla työpaikoilla on muutoksia käynnissä.  Tai ainakin olemassa olevat tavoitteet on saavutettava.
Kun päämäärä on selkeä ja perustuu hyväksyttäviin arvoihin, ihmiset kokevat heille asetetut tavoitteet mielekkäinä. Hyvät asiat kiertävät. Se voima, mikä syntyy positiivisella kierteellä  on paljon suurempi voima kuin pelolla ja epävarmuudella aikaansaatu tottelevaisuus.

Muutosprosessin käynnistävällä esimiehellä tulee olla asiaansa intohimoa ja kunnianhimoa.  Paras pomo  on innostaja, tiimin valmentaja,  joka uskaltaa laittaa itsensä likoon joka päivä. Ihmiset seuraavat kyllä mukana, kun pomo omalla esimerkillään näyttää uskovansa asiaansa. Parhaat tulokset myös yrityksissä tehdään hyvän kierteellä.

Lopetan, ennekuin teksti karkaa taas käsistä. Hyvää viikonloppua. Positiiveillaan. :)4 kommenttia:

 1. Positiivisella ajattelulla saavuttaa enemmän, mutta ei silläkään aina ihmeitä tehdä.
  Positiivista viikonloppua toivottaa Pertti Pessimisti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä asenteella aika paljon tekee. Asenteeni avulla lopetin huonon parisuhteen kauan sitten, selätin diabeteksen, tein alanvaihdoksen ja laihduin. Ukko tuumi joskus, että minä olen muutos. Mutta neljäkymmentä kun tuli lasiin, päätin elää parempaa elämää. Sillä polulla olen, enkä ole katunut. Kaikille positiivisuus ei vaan luonnistu ja silti samalla viivalla ollaan loppu peleissä. Itse pyrin elämään kuitenkin ilon kautta.

   Poista
  2. Samaan pyrin minäkin. Yritän olla kaikille ystävällinen ja uskoa itseeni.

   Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...