Siirry pääsisältöön

Positiivinen kierre


Miksi unelmien saavuttaminen on toisinaan niin hankalaa? Silti jokainen meistä tietää henkilön, joka tuntuu helposti saavuttavan unelmansa ja joskus jopa unelmia toinen toisensa perään.  En usko, että ihmiset syntyvät hopealusikka suussaan. Mutta jostain tässä on kyse. Ehkä heillä on toisinaan enemmän onnea matkassa?  Voi olla. Luulenpa kuitenkin, että perimmäinen syy on asenne. Onnistujat tekevät unelmansa todeksi ihan itse. 
Se, mitä ajattelet itsestäsi ja taidoistasi on todella tärkeää.  Ajatuksesi itsestäsi ja omista kyvyistä ovat kaiken hyvän alkupiste. Siitä on hyvä ponnistaa. Kun ajatukset itsestäsi ovat positiivisia, alkaa kierre voimistua. On luonnollista, että positiivisesti latautunut henkilö saa aikaa hyviä tuloksia. Oli sitten kyse henkilökohtaisesta elämästä tai työelämästä.
Tavoitteet saavutetaan helpommin ja olokin on tyytyväinen. Vitsit, minä tein sen! Onnistumisesta tulee hyvä fiilis. Tunne ruokkii itseluottamusta ja kohottaa itsetuntoa, mikä taas vaikuttaa käsityksiin minästä – niistä kyvyistä ja taidoista.

Oletko haaveillut muutoksesta elämässä? Painonpudotuksesta? Tupakoinnin lopettamisesta?  Sairauden voittamisesta? Alan vaihdosta? Yrityksen perustamisesta? Oli kyse, mistä tahansa. Sinä pystyt siihen. Päätä, että pystyt.  

 Olin eilen koulutuksessa, jossa käytiin läpi positiivisen kierteen merkitystä työelämässä. Opin kuinka myötävirtaan kulkeminen vie eteenpäin ja auttaa tavoitteiden saavuttamisessa myös työpaikoilla. En voinut olla hymähtämättä, miten asia kuulostaakin tutulta. Monilla työpaikoilla on muutoksia käynnissä.  Tai ainakin olemassa olevat tavoitteet on saavutettava.
Kun päämäärä on selkeä ja perustuu hyväksyttäviin arvoihin, ihmiset kokevat heille asetetut tavoitteet mielekkäinä. Hyvät asiat kiertävät. Se voima, mikä syntyy positiivisella kierteellä  on paljon suurempi voima kuin pelolla ja epävarmuudella aikaansaatu tottelevaisuus.

Muutosprosessin käynnistävällä esimiehellä tulee olla asiaansa intohimoa ja kunnianhimoa.  Paras pomo  on innostaja, tiimin valmentaja,  joka uskaltaa laittaa itsensä likoon joka päivä. Ihmiset seuraavat kyllä mukana, kun pomo omalla esimerkillään näyttää uskovansa asiaansa. Parhaat tulokset myös yrityksissä tehdään hyvän kierteellä.

Lopetan, ennekuin teksti karkaa taas käsistä. Hyvää viikonloppua. Positiiveillaan. :)



Kommentit

  1. Positiivisella ajattelulla saavuttaa enemmän, mutta ei silläkään aina ihmeitä tehdä.
    Positiivista viikonloppua toivottaa Pertti Pessimisti :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä asenteella aika paljon tekee. Asenteeni avulla lopetin huonon parisuhteen kauan sitten, selätin diabeteksen, tein alanvaihdoksen ja laihduin. Ukko tuumi joskus, että minä olen muutos. Mutta neljäkymmentä kun tuli lasiin, päätin elää parempaa elämää. Sillä polulla olen, enkä ole katunut. Kaikille positiivisuus ei vaan luonnistu ja silti samalla viivalla ollaan loppu peleissä. Itse pyrin elämään kuitenkin ilon kautta.

      Poista
    2. Samaan pyrin minäkin. Yritän olla kaikille ystävällinen ja uskoa itseeni.

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…