SiemennäkkäriEilen leivon pellillisen siemennäkkäriä. Törmäsin kyseiseen näkkäriin ensimmäistä kertaa Varkaudentien varressa, Siikamäen suoramyyntihallissa.  Jos vain satut liikkumaan autolla Savossa, suosittelen käyntiä. Hallista löytää useita gluteenittomia leivonnaisia, tuoretta ruisleipää , mehuja, jauhoja, siemeniä, herkullisia jäätelöitä ja vaikka mitä. Siemennäkkäri on paitsi hyvää, myös terveellistä. Se on hyvä proteiinin, hyvien rasvojen ja kuitujen lähde. Herkullisen makunsa vuoksi pellillinen häviää nopeasti.

Ohje:

1 dl auringonkukansiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl chian siemeniä
1/2 dl oliiviöljyä
2 dl kiehuvaa vettä
1 tl merisuolaa

Sekoita ainekset kulhossa, anna taikinan turvota n. 10 min.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, apuna voit käyttää päällä toista leivinpaperia. Tämän avulla saat taikinan litistettyä tasaisesti pellille.
Paista näkkäriä 175-asteisessa uunissa n. 40 min. Ole tarkkana paistamisen kanssa, siemennäkkärin saan helposti paistettua liiankin tummaksi.


Kommentit

  1. Tätäkin pitää ehdottomasti kokeilla. Tein juuri yhdenlaista, mutta siinä oli vähän jauhojakin. Herkkua, mutta kyllä tällainen "aito" siemennäkkäri pitää repertuaarista löytyä myös ;-)

    VastaaPoista
  2. Siemennäkkäri on kyllä hyvää, ja terveellistä. Säilyvyys on vain hieman niin ja näin. Kun tytöt ovat kotona, ei tästä minulle mitään jää. ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Suositut tekstit