keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Gluteenittomat vaaleat piparkakut



Joulupöydässä tavallisten siirappisten piparkakkujen lisäksi meillä on myös vaaleita piparakkuja. 
Leivonnainen on niin hyvänmakuinen, että leivon näitä ympäri vuoden. Sydänmuotin sijaan käytän muina vuodenaikoina pyöreää muottia. 

Taikina on nopea tehdä, mutta vaatii pitkän jäähdytyksen jääkaapissa. Ja maidottoman tästä saa käyttämällä kasvirasvaa. 

Reseptistä valmistuu neljä pellillistä piparkakkuja.
250g pehmeää voita/margariinia
250g hienoa sokeria
3 kananmunaa
500g  Semperin Fin Mix-jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään. Lisää taikinaseokseen vuorotellen kananmunia ja jauhoseosta samalla voimakkaasti vatkaten.

Laita taikina kovettumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön ajaksi.
Ota taikinasta parin nyrkin kokoinen taikina kerrallaan ja leivo pipareiksi. Huom. älä kauli taikinaa liian ohueksi ja muista jauhottaa leivinalusta hyvin. Lämpimässä taikina pehmenee nopeasti ja jää helposti kiinni alustaan.
Paista vaaleat piparkakut noin 7 min 200-asteisessa uunissa. Piparien reunat muuttuvat aavistuksen kullanruskeiksi. Tarkkaile paistoaikaa, sillä se vaihtelee toki uunin mukaan.
Jäähdytä. Säilytä leivonnaiset purkissa. 

2 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköisiä pipareita <3
    Ihana tuo koristelukin pipareiden päällä <3

    VastaaPoista
  2. Kauniit vaaleat piparit!
    Ja hienot koristelut!
    Mukavaa torstaita sinulle!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.