Joulupöydässä tavallisten siirappisten piparkakkujen lisäksi meillä on myös vaaleita piparakkuja.
Leivonnainen on niin hyvänmakuinen, että leivon näitä ympäri vuoden. Sydänmuotin sijaan käytän muina vuodenaikoina pyöreää muottia.
Taikina on nopea tehdä, mutta vaatii pitkän jäähdytyksen jääkaapissa. Ja maidottoman tästä saa käyttämällä kasvirasvaa.
Leivonnainen on niin hyvänmakuinen, että leivon näitä ympäri vuoden. Sydänmuotin sijaan käytän muina vuodenaikoina pyöreää muottia.
Taikina on nopea tehdä, mutta vaatii pitkän jäähdytyksen jääkaapissa. Ja maidottoman tästä saa käyttämällä kasvirasvaa.
Reseptistä valmistuu neljä pellillistä piparkakkuja.
250g
pehmeää voita/margariinia
250g hienoa sokeria
250g hienoa sokeria
3 kananmunaa
500g Semperin Fin Mix-jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
500g Semperin Fin Mix-jauhoseosta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
Vaahdota
voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa keskenään. Lisää taikinaseokseen
vuorotellen kananmunia ja jauhoseosta samalla voimakkaasti vatkaten.
Laita
taikina kovettumaan jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön
ajaksi.
Ota
taikinasta parin nyrkin kokoinen taikina kerrallaan ja leivo pipareiksi. Huom.
älä kauli taikinaa liian ohueksi ja muista jauhottaa leivinalusta hyvin. Lämpimässä taikina pehmenee nopeasti ja jää helposti kiinni alustaan.
Paista
vaaleat piparkakut noin 7 min 200-asteisessa uunissa. Piparien reunat muuttuvat
aavistuksen kullanruskeiksi. Tarkkaile paistoaikaa, sillä se vaihtelee toki uunin mukaan.
Jäähdytä. Säilytä leivonnaiset purkissa.
Onpa hyvännäköisiä pipareita <3
VastaaPoistaIhana tuo koristelukin pipareiden päällä <3
Kauniit vaaleat piparit!
VastaaPoistaJa hienot koristelut!
Mukavaa torstaita sinulle!