Päätin kokeilla taikapannarin valmistusta gluteenittomana. Some-pannarista löytyy netistä ohjeita ja runsaasti kuvia. Olin utelias ja päätin kokeilla, tuleeko pannariin ihan itsestään kolme kerrosta. Minähän olen vaniljaihminen. Suklaasta en niinkään välitä, mutta vaniljasta sitäkin enemmän. Siksi resepti houkutti.
Tarvitset
115 g voita
5 dl kevytmaitoa/soijamaitoa
4 isoa kananmunaa eroteltuna
2 ½ dl tomusokeria
¼ tl omenaviinietikkaa
1 ¾ dl vaaleaa jauhoseosta
1/3 vaniljatangon siemenet
Valmistus:
Laita uuni lämpenemään 165-asteeseen. Vuoraa noin 20 x 20
vuoka leivinpaperilla.
Laita voi ja maito kattilaan lämpenemään. Lämmitä miedolla
lämmöllä kunnes voi on sulanut.
Vaahdota keltuaiset tomusokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Sekoita joukkoon omenaviinietikka.
Lisää voi-maitoseos keltuaisvaahtoon. Lisää joukkoon vanilja
tai vaniljasokeri. Siivöi jauhoseos seokseen ja sekoita tasaiseksi.
Kääntele valkuaisvaahto taikinan joukkoon, sekoita kunnes
isommat valkuaiskokkareet ovat hävinneet. Seoksen pintaan tulee jäämään pieniä
valkuaiskokkareita.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 50 min. Kypsä pannari on
pinnalta ruskea ja vuokaa heilutellessa se ei hylly paljoa.
Anna seoksen jäähtyä huoneenlämmössä täysin, siivilöi
pinnalle reilusti tomusokeria ja leikkaa pieniksi paloiksi. Tarjoa sellaisenaan
tai marjojen kanssa.
Teilläkin on ollut pannaripäivä. Minäkin innostuin pannaria tekemään. Oli kyllä hyvää pitkästä aikaa.
VastaaPoistaHelppo ja hyvä herkku. Maistuu aina lapsille. Ihan parasta siis. :) Rentouttavaa sunnuntaipäivää Outi. <3
PoistaApua! Ihana, mutta paistolämpötila puuttuu!
VastaaPoistaKyllä se on mainittu, ihan työohjeen alkussa: 165-astetta.
PoistaPitää kokeilla jossain vaiheessa
VastaaPoistaSuosittelen. Tämä oli hyvää. Jonnekin jääkaapista vain katosi. ;)
PoistaOottako kokeillut tehdä isompaan vuokaan 2 kertaisella reseptillä? Tuo vuokakoko vaikuttaa kovin pieneltä suhteessa siihen, että herkku sulaa suussa😁
VastaaPoistaSeija, itse asiassa en ole kokeillut. Meillä kotona kun on vakituisessa miehityksessä vain 3 henkeä. Siksi juuri tuo annoskoko on meille sopiva. Jos paistat tupla-annoksen, seuraile sitä pannarin "hyllymistä". Tämä kun on aika paksua tavaraa. ;) Mukavaa päivää sinulle!
Poista