Siirry pääsisältöön

Bataatti-fetapiirakka

Tämä piirakka on minun ja kotona asustavan teinin ehdoton suosikki. Bataattisurvos tekee piirakasta mehevän ja feta tuo pientä kivaa suolaisuutta makuun. 

Olen toisinaan käyttänyt pohjataikinaan maitorahkan tilalla myös raejuustoa, tuorejuustoa tai kreikkalaista jogurttia.  Kun suosit kotimaista, niin saat maistuvia leivonnaisia. Siinä vinkkini gluteenittomaan leivontaan. :)

Kuvassa oleva piirakka on leivottu Farinan piirakkajauhoseokseen. 



Bataatti-fetapiirakka


Gluteeniton piirakkapohja:

125 g maitorahkaa
125 g margariinia/voita
2,5 dl gluteenitonta piirakkajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:

1 iso sipuli renkaina
1 iso bataatti keitettynä

1 tl suolaa (ja yrttejä maun mukaan)
pippuriseosta maun mukaan
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 dl  creme fraichea/smetanaa/ruokakermaa
2 kananmunaa
1 rlk sitruunamehua
150g fetaa kuutioituna
(päälle pinjansiemeniä/kurpitsansiemeniä/auringonkukansiemeniä ja hieman juustoraastetta)


Paista sipulirenkaat pannulla. Keitä bataatti ja survo se soseeksi. Mausta. Sekoita creme fraiche/smetana/ruokakerma, kananmunat ja sitruunanmehu. Kaada seos bataattisurvoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.  Levitä seos piirakkapohjan päälle. Asettele päällimmäiseksi sipulirenkaat, fetajuustokuutiot,siemenet sekä juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 min.


Leikattu piirakkapala - hyvää! 





Kommentit

  1. Bataattia ja fetaa en olekaan yhdessä testannut. Bataattiranet on tyttären ja minun lemppareita ja fetaahan pitää joka salaattiin tunkea. Pitääpä kokeilla tätä piirakkaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suorastaan yllytän kokeilemaan bataattia ja fetaa yhdessä. :) Sama resepti toimii myös vehnäjauhoilla.

      Poista
  2. Bataatti on hyvää ja feta vielä parempaa, joten pakko olla hyvää. :)

    VastaaPoista
  3. Bataatti ja feta kuullostavat melko täydelliseltä makuyhdistelmältä. Pitäisiköhän minun myös saattaa nämä kaksi yhteen ja tehdä piirakka :D

    Aurinkoista sunnuntaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä muuten pitäisi. :) Iloa ja valoa sunnuntai-iltaasi. <3

      Poista
  4. Bataatti-fetapiirakka kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Kun mökkiremppa joskus tulee valmiiksi, niin piirakoita alan rustata ( tai ainakin nyt minusta tuntuu siltä, kun lautoja kannan)
    Verraton ohje!
    Aurinkoista tulevaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä mökkiremppaan. Kaikki aikanaan. Myös piirakat. Tätä kannattaa kokeilla, maku ja rakenne yllättävät positiivisesti. Sinulle myös auringonpaistetta viikkoosi. <3

      Poista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…

Terveisiä GoExpo-messuilta

GoExpo sai minutkin liikkeelle Lappeenrannasta kohti Helsinkiä. Elämä on aika liikunnallista tässä vyötärönmetsästyksen myötä. Ajattelin, että ehkä täältä saisin vinkkejä. Ulkoiluun löytyi varusteita, vaatteita sekä kenkiä. Mutta löytyipä täältä muutakin mielenkiintoista. 

Uusi tuttavuus, mikä jäi mieleen, oli Downforcer-voimalauta. Laudalla voi harjoitella niin ammatikseen urheileva ja kuntoileva aikuinen tai nuori. Huikea innovaatio. 
"Voimalaudalla tehtävä harjoittelu vahvistaa nilkka-polvi-lantio –akselin voimalinjausta, joka vaikuttaa voimantuottoon ja paineen siirtymiseen hallitusti liikkeeseen. Tekemällä mainittuja harjoitteita urheilija pystyy lisäämään voimantuottoa merkittävästi, hallitsemaan paremmin kehoaan ja samalla välttämään urheilussa syntyviä vammoja paremman kehonhallinnan avulla.Laudassa on kaksi kallistuvaa alustaa, joiden päällä urheilija pystyy tekemään erilaisia hyppy- ja painonsiirtoharjoitteita. Alustojen kallistusvastusta voidaan säädellä alustojen alle a…