tiistai 27. kesäkuuta 2017
Gluteeniton raparperipiiras
Raparperiaika on parhaimmillaan. Nostan myös muutamia muita hyviä raperperireseptejä
esiin blogin kätöistä.
Tässä kuitenkin helppotekoinen resepti gluteenittomalle piirakalle. Jauhoseoksellakaan ei ole niin väliä, mitä käytät.
Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Pinnalle:
3 raparperinvartta
200 g kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1 dl sokeria
Koristeluun:
tomusokeria
Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää muna vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitettu jauhoseos ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Painele taikina voideltuun tai leivinpaperilla suojattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on noin 24 cm.
Esipaista 200 °C uunissa n. 15 minuuttia.
Leikkaa pestyt raparperit ohuiksi viipaleiksi. Sekoita kermaviili, kananmuna, vaniljasokeri ja sokeri keskenään.
Kaada seos piiraspohjan päälle ja ripottele pinnalle raparperiviipaleet ja hieman sokeria.
Jatka kypsentämistä 200 °C:ssa, kunnes piiras on saanut hieman väriä ja hyytynyt.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Raparperipiirakka on aina vaan niin herkkua. Juuri nappasin tänään äitin raparperista muutaman varren meille mukaan, niistä voisikin tehdä piirakan.
VastaaPoistaIhanaa tiistaita <3