Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ei halua tehdä täytekakkuja. Tämä on hieman roiskispaiskis-tyylillä (ja vauhdilla) tehty torttu, mutta niin herkullinen. Mansikkatorttu on myös maidoton. Vinkit siihen alampana. Ihanaa sunnuntaita! :)
150 g maidotonta margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta (käytin 2 dl Pirkka gluteenitonta jauhoseosta ja 1 dl perunajauhoa)
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
3 munaa
Sulata ja jäähdytä rasva. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele piirasvuoka.
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää joukkoon sula rasva ja yksitellen sekoittaen munat.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 30 minuuttia.
Jäähdytä hetki ja täytä torttu haluamallasi tavalla.
Vinkki maidottomaan ruokavalioon:
Ihanan näköinen torttu. Mansikkatorttu onkin ihana kesäherkku.
VastaaPoistaMukavaa sunnuntai-iltaa Tiina <3