tiistai 7. toukokuuta 2019
Gluteenittomat munkit
Munkit maistuvat lapsille ja lapsenmielisille. Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksella onnistuu kyllä kaikki leivonnaiset, niin myös nämäkin.
Tarvitset:
5 dl kaurajuomaa/soijajuomaa/maitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rlk kardemummaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
150 g margariinia
n. 14 dl pullajauhoseosta
Paistoon:
1 l rypsiöljyä
Sokerointi:
Kidesokeria
Tee näin:
Kuumenna neste kädenlämpöiseksi ja lisää siihen hiiva, sokerit, kardemumma. Anna seoksen turvota n. 10-15 min.
Sekoita seokseen taikinakoukulla munat ja rasva. Lisää jauhot vähitellen taikinakoukulla vaivaten.
Kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa 30 min. Kylmä uuni on erinomainen paikka kohottaa, kun lisää uunin pohjalle astia, jossa on kuumaa vettä.
Pyörittele taikina pulliksi ja pistä sormella tai pienellä piparimuorilla reikä keskelle. Mikään ei estä tekemästä sydämen tai vaikkapa kukan muotoista reikää.
Kuumenna öljy kattilassa n. 170-180 asteiseksi ja laske reikäkauhan avulla rinkilät kattilaan. Paista munkit kullanruskeiksi molemmilta puolin,
Nosta munkit valumaan talouspaperilla vuorattun lautasen tai leikkuulauden päälle. Sokeroi. Jos pakastat munkkeja, jätä munkeista sokerointi tekemättä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyvä resepti!
VastaaPoistaOnpa herkullisen näköisiä munkkeja, nam! Tein vapuksi niin pienen munkkitaikinan, että pitää varmaan tehdä vielä ennen lomia uusi satsi munkkeja <3
VastaaPoistaToimii ja maistuu :)
VastaaPoista