tiistai 16. huhtikuuta 2019

Sveitsiläinen marenki






Pumpulinpehmeä marenki toimii myös pursotteena kuppikakun päällä.  Marenki on tosi monikäyttöinen, sillä sillä voit koristella täytekakut, tehdä upeat pursotukset kuppikakkuihin tai voit pursottaa massaa leivinpaperilla ja antaa sen kovettua vuorokauden verran. Rapeat ja rouskuvat marengit vaikka kahvipöytään syntyvät siis samalla reseptillä. Voit värjätä ja maustaa marengit mielesi mukaan.

Tarvitset:


  • 4 valkuaista
  • 2,5 dl hienoa sokeria
  1. Laita ison kattilan pohjalle vettä ja nosta liedelle.
  2. Erottele valkuaiset isoon lasi- tai metallikulhoon.
  3. Nosta kulho kattilan päälle niin ettei pohja kuitenkaan osu veteen.
  4. Kuumenna vettä kattilassa samalla kun vatkaat valkuaisia vaahdoksi.
  5. Lisää sokeri pienissä osissa marenkivaahtoon koko ajan vatkaten.
  6. Vatkaa marenkia niin kauan, kunnes sokerikiteet ovat sulaneet tai marenki on noin 60 asteista (noin 10min).
  7. Nosta kulho pois kattilan päältä ja vatkaa marenkia vielä hetki, jotta se jäähtyy hiukan.
  8. Voit maustaa marengin erilaisilla aromeilla niin halutetessasi.
  9. Voit myös tässä vaiheessa värjätä marengin.

2 kommenttia:

  1. Ihanan simppeli ohje, kiitos! Arvaa vaan, kävikö nyt tekemään marenkeja mieli?
    Ihanaa tiistaita sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on simppeleistä simppelein ohje. Helppoa kuin mikä. :)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.