keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Gluteeniton ciabatta taikinajuurella




Olen hurahtanut taikinajuuriin ja purkeissa kuplii yhtä jos toista. Eilen illalla leivoin taikinan lepäämään ja aamulla paistoin herkullisia ciabatta-leipiä. 


Tarvitset:

350 g kädenlämpöistä vettä
n 70g aktiivista juurta
160 g Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta
150 g perunajauhoa
50 g rypsiöljyä
1 munanvalkuainen
1 1/2 tl suolaa
½ tl psylliumia

Mittaa kulhoon kaikki muut paitsi psyllium. Vatkaa aineksia sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia.  Lisää psyllium ja jatka vaivaamista noin minuutin ajan.  Anna taikinan levätä noin 8 tuntia tuorekelmulla peitettynä. Kumoa taikina leivontapöydälle ja muotoile. Tästä reseptistä tulee kaksi pitkää patonkimaista leipää. Muotoile varoen, ettei taikina lässähdä ihan hirveästi. Anna leipien kohota puolisentuntia. Paista n. 25-30 min min 225 asteisessa uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.