Olen hurahtanut taikinajuuriin ja purkeissa kuplii yhtä jos toista. Eilen illalla leivoin taikinan lepäämään ja aamulla paistoin herkullisia ciabatta-leipiä.
Tarvitset:
350 g kädenlämpöistä vettä
n 70g aktiivista juurta
160 g Virtasalmen viljatuotteen pullajauhoseosta
150 g perunajauhoa
50 g rypsiöljyä
1 munanvalkuainen
1 1/2 tl suolaa
½ tl psylliumia
Mittaa kulhoon kaikki muut paitsi psyllium. Vatkaa
aineksia sähkövatkaimen taikinakoukuilla noin 5 minuuttia. Lisää psyllium ja jatka vaivaamista noin
minuutin ajan. Anna taikinan levätä noin
8 tuntia tuorekelmulla peitettynä. Kumoa taikina leivontapöydälle ja muotoile. Tästä
reseptistä tulee kaksi pitkää patonkimaista leipää. Muotoile varoen, ettei taikina lässähdä ihan
hirveästi. Anna leipien kohota puolisentuntia. Paista n. 25-30 min min 225
asteisessa uunissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.