sunnuntai 24. toukokuuta 2020

Kesäinen tattarirouheesta tehty tabbouleh



Tattarirouhekokeiluni jatkuvat. Tuttavani vinkkasi tabboulehista ja päätin kokeilla, taipuuko tattarirouhe tähän. Hyvin onnistui ja herkulliselta maistui.

Tarvitset:

1 l kasvislientä
2 dl tattarirouhetta
3 iso kypsää tomaattia
1/2 kurkkua
2 kevätsipulin vartta
2 valkosipulin kynttä
2 dl silputtua persiljaa
1/2 dl silputtua minttua
pieni pala tuoretta chiliä silputtuna
1 dl sitruunanmehua
2 rlk oliiviöljyä
suolaa maun mukaan
pari kierrosta pippurimyllystä

Huhtele tattarirouhe juoksevan veden alla siivilässä.
Keitä rouhetta kattilassa hiljalleen noin 20 min. Valuta pois ketinvesi ja jäähdytä keitetty tattari.
Pilko tomaatti ja kurkku ja hienonna kevätsipuli, valkosipuli ja chili. Silppua persilja ja minttu. Sekoita salaatin ainekset keskenään. Sekoita sitruunamehu, öljy sekä pippuri ja suola ja kaada salaatin sekaan. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita jääkaappiin maustumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.