Kylmäsavulohitahna Puumalan kylmäsavulohestaJo kauan ennen kuin puolisoni toi meille hammasharjansa, hän toi kokkausveitsensä keittiööni. Tämän lohitahna-ohjeen opin häneltä. Ohje on testattu ainoastaan Puumalan kylmäsavulohella, muuta ei kotiin edes osteta. Sen verran Puumalan mies pitää kotikylän puolia. Kyseinen lohi on koostumukseltaan napakkaa ja taivaallisen hyvää. Linkistä löytyy jälleenmyyjät Etelä-Karjalan ja Etelä-Savon aluella. 

Tämä on täydellinen pikkusuolainen illanistujaisiin tai pieneksi alkupalaksi.  Ainoa ikävä asia on, että tahna loppuu liian nopeasti. 

Ohje:

Pari nippua tilliä
smetanaa 2
2 punasipulia
roseepippuria n. 15 kpl


Pilko kala, tilli, sipulit pieniksi paloiksi. Sekoita kala + sipuli + tillimassan smetanaan. Kylmäsavulohi imee smetanasta itseensä kosteutta. jääkaapissa tahna jämäköityy.  Riko pippurit  ja lisää seokseen. Ainekset sekoitetaan tasaiseksi massaksi. Anna tekeytyä jääkaapissa pari tuntia. Sekoita ennen tarjoilua. Tarjoillaan paahdetun Fazerin Real ruisleivän, ruislastujen tai ruisnappien päällä. Gluteeniton sipaisee lohitahnaa vaikkapa siemennäkkärin päälle. 

Kommentit

  1. Hienoa, että tuotteemme maistuu teille! Aurinkoista loppukesää toivotellen, Timo Hagman. www.puumalanlohi.fi

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Suositut tekstit