Eilen oli kreikkalaisten lihapullin päivä. Lihapullat onnistuvat hyvin myös ilman korppujauhoa tai gluteenitonta korppujauhoa. Meillä ollaan koukussa myös bataatti-perunasoseeseen, Bataatti tuo soseeseen pehmeän ja makean maun, sekä kauniin värin. Lihapullien kanssa maistuu myös tsatsiki. Valitse paksu jogurtti, niin ei tarvitse suodatinpussin tms. läpi valutella. Jos haluat, että tsatsikin kostumus ei vety, painele kurkkuraastetta vaikkapa keittiöpyyhkeen välissä, jolloin ylimääräinen vesi jää pyyhkeeseen.
Kreikkalaiset lihapullat
400g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
100g fetaa murustettuna
10 oliivia hienonnettuna (parhaita on kalamatat)
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl paksua turkkilaista jugurttia
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria tai mitä tahansa pippurisekoitusta (mitä nyt kaapista löytyy)
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl paprikajauhetta
Sekoita ainekset keskenään jauhelihataikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia. Paista 200-asteessa 15 - 20 min.
400g naudan jauhelihaa
1 kananmuna
1 pieni sipuli pieneksi pilkottuna
100g fetaa murustettuna
10 oliivia hienonnettuna (parhaita on kalamatat)
1 yksikyntinen valkosipuli
2 rkl paksua turkkilaista jugurttia
1 tl suolaa
reilusti mustapippuria tai mitä tahansa pippurisekoitusta (mitä nyt kaapista löytyy)
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
1 tl paprikajauhetta
Sekoita ainekset keskenään jauhelihataikinaksi. Muotoile taikinasta lihapullia. Paista 200-asteessa 15 - 20 min.
Bataatti-perunasose
500 g bataattia
500 g jauhoisia perunoita
1 tl suolaa
25 g voita
1 dl maitoa/ruokakertaa (mitä nyt jääkaapissa sattuu olemaan)
Keitä kuoritut ja lohkotut kasvikset suolalla maustetussa
vedessä kypsiksi. Ota keitinvesi talteen.
Survo soseeksi ja lisää keitinvettä, jos sose tuntuu liian
kuivalta. Lisää kuumaan soseeseen voi ja maito. Tarkista suola. Vatkaa
ilmavaksi.
Tsatsiki
3 dl paksua turkkilaista
jugurttia
15 cm pala kurkkua
2 tl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl kuivattua minttua
½ tl oregenoa
ripaus suolaa ja pippuria
Raasta kurkku. Sekoita kurkku ja jugurtti sekaisin.
Lisää sekaan raastettu valkosipuli, sitruunanmehu, minttu, oregano, suola ja pippuri.
Anna tsatsikin maustua jääkaapissa pari tuntia.
15 cm pala kurkkua
2 tl sitruunanmehua
1 valkosipulin kynsi raastettuna
½ tl kuivattua minttua
½ tl oregenoa
ripaus suolaa ja pippuria
Raasta kurkku. Sekoita kurkku ja jugurtti sekaisin.
Lisää sekaan raastettu valkosipuli, sitruunanmehu, minttu, oregano, suola ja pippuri.
Anna tsatsikin maustua jääkaapissa pari tuntia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.