Siirry pääsisältöön

Piparkakkutäytteinen juustokakku joulupöytään


Jouluinen juustokakku valmistuu helposti. Piparkakut maustavat pohjaa sekä täytettä. Jos ruokavalioosi kuuluvat viljat, käytä vehnällisiä piparkakkuja. Tämä kakku on valmistettu gluteenittomista kotitekoisista piparkakuista

10 hengelle

Pohja:
150 g piparkakkuja murskattuna
75 g voita

Täyte:
2  dl kuohukermaa
sokeria makusi mukaan
2 prk piparkakunmakuista rahkaa
tai 2 prk maustamatonta tuorejuustoa (esim. Philadelphia) sekä 10 piparkakkua murskattuna
6 liivatelehteä
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
ripaus inkivääriä
ripaus pomeranssinkuorijauhetta

Päälle:
1 dl kuohukermaa vatkattuna
ripaus sokeria ja vanilijasokeria
pipareita
kaakaojauhetta
puolukoita

Tee näin.

Murskaa 150 g piparkakkuja. Sekoita piparkakkumurut sulatettuun voihin.

Vuoraa (24 cm) irtopohjavuoka leivinpaperilla, myös reunoilta.

Taputtele piparkakkuvoiseos pohjalle.

Liota liivatteet vedessä ohjeen mukaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää sokerit, rahka (tai tuorejuusto sekä 10 piparkakkua murusteltuna).

Mausta seos kanelilla, kardemummalla, pomeranssikuorella sekä inkiväärillä.

Kuumenna vesitilkka kiehumaksi ja lisää pehmenneet liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada liivate täyteaineksien joukkoon. Sekoita hyvin.

Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. Mieluusti seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunat. Poista leivinpaperisuikaleet reunoilta. Vatkaa kerma vaahdoksi mausta sokerilla ja vaniljasokerilla makusi mukaan.

 Pursota kermavaahtoruusut kakun reunoille. Koristele kakun  keskiosa pakastepuolukoilla.

Tupsauta kermaruusukkeiden päälle kaakaojauhetta ja paina piparkakku ruusukkeen keskelle.

Nosta kakku tarjoiluastiaan.


Kommentit

  1. Kaunis ja herkullinen lisä joulupöytään. Näyttääpä niin hyvältä taas!

    VastaaPoista
  2. Rakastan juustokakkuja! Tämä näyttää niin hyvältä. Oikein ihanaa joulua sinulle <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…