sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Myslileipä


Leivoin eilen leipiä pakastimeen ensi viikkoa varten. Myslileipä on kuohkeaa ja pehmeää ja maultaan niin herkullista. Valmiin myslin tilalla voi käyttää myös gluteenittomia kaurahiutaleita ja erilaisia siemeniä. Pyrin välttämään lisäaineita ruokavaliossani ja siksi leivon leivät itse.

(1,5 l vuoka)

Tarvitset:

30 g margariinia tai ruokaöljyä
2 tl hunajaa/siirappia
4 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 - 1 tl suolaa (oman makusi mukaan)
7 dl gluteenitonta jauhoseosta 
3 dl gluteenitonta mysliä 

Sulata margariini ja lisää se kädenlämpöisen veden sekaan. Murusta hiiva kulhoon ja kaada joukkoon vesi-margariini/ruokaöljyseos. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Lisää jauhot ja suola. Vatkaa käsin tai koneella n. 5 min.

Kaada mysli taikinan sekaan ja sekoita varovasti.

Voitele leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Anna leivän kohota noin 30 min.

Voitele leipä vedellä ja ripottele pinnalle mysliä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 min. 



5 kommenttia:

  1. Voi voi ja lämmin leipä, näyttääpä kyllä herkulta!
    Ihanaa sunnuntaita Tiina <3

    VastaaPoista
  2. Nam! Mulla on kaapissa aina jyttejauhoja. Voisko tän tehdä niistä? Tai siis varmasti voi, mutta mitä luulet, tuleeko yhtä hyvää? Vai minkälainen se on se jauhoseos, jota itse käytät? Onko ihan sillä nimellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi tehdä. Lisää taikinaan vettä lisää, jos tulee liian tiukkaa taikinaa. Mitä löysempi taikina, sitä kuohkeampi leipä. Jos paiston jälkeen pintä tuntuu kovalta siihenkin on kikka kolmonen, kääräisen leivän kostutettuun keittiöpyyhkeeseen hetkeksi.
      Yleensä sekoitan erilaisia jauhoseoksia taikinaan. Tuossa myslileivässä taitaa olla niin jytteä, kaurajauhoja sekä rouheista jauhoseosta (virtasalmen viljatuote)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.