sunnuntai 9. heinäkuuta 2017

Bataatti-fetapiirakka


Bataatti-fetapiirakka on lempparini. Nyt kun ruokavaliosta on karsittu sipuli ja valkosipuli pois, huomaan pärjääväni ilmankin niitä. Fenkoli korvaa kivasti sipulin makua. Mutta sinulle, jolle sipulit sopivat, käytä toki. Tämä piiras on hyvää.

Gluteeniton piirakkapohja:

125 g maitorahkaa
125 g margariinia/voita
2,5 dl gluteenitonta piirakkajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
ripaus merisuolaa

Sekoita maitorahka ja margariini keskenään. Lisää seokseen jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte:

1 iso sipuli renkaina
1 iso bataatti keitettynä

1 tl suolaa (ja yrttejä maun mukaan)
pippuriseosta maun mukaan
2 valkosipulin kynttä murskattuna
2 dl  creme fraichea/smetanaa/ruokakermaa
2 kananmunaa
1 rlk sitruunamehua
150g fetaa kuutioituna
(päälle pinjansiemeniä/kurpitsansiemeniä/auringonkukansiemeniä ja hieman juustoraastetta)


Paista sipulirenkaat pannulla. Keitä bataatti ja survo se soseeksi. Mausta. Sekoita creme fraiche/smetana/ruokakerma, kananmunat ja sitruunanmehu. Kaada seos bataattisurvoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.  Levitä seos piirakkapohjan päälle. Asettele päällimmäiseksi sipulirenkaat, fetajuustokuutiot,siemenet sekä juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa noin 40 min.


2 kommenttia:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.