sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Hävikkiruokaa parhaimmillaan - gluteenittomat juuressämpylät



Kasvissosekeittoa jäi tähteeksi ja päätin hyödyntää loput sämpylätaikinaan. Sämpylöistä tulikin meheviä ja herkullisia.

Tarvitset:

5 dl kasvis-sosekeittoa
2 tl suolaa
2 rlk hunajaa
1 pussi kuivahiivaa
loraus oliiviöljyä
n. 8dl vaaleaa jauhoseosta
päälle voi ripotella gluteenittomia kaurahiutaleita, siemeniä tms.

Tee näin:

Lämmitä sosekeitto n. 42 asteiseksi.
Lisää kuivahiiva, suola, hunaja ja öljy. Lisää jauhoseos vähitellen juuressosepohjaan sekoitellen.
Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Leivo taikina sämpylöksi pellille ja nosta pelti uuniin. Paista sämpylöitä n. 20-25 minuuttia.

1 kommentti:

  1. Herkullinen ja helppo ohje. Minä tein viimeksi sämpylöitä perunamuusin jämistä.
    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.