sunnuntai 13. lokakuuta 2019
Hävikkiruokaa parhaimmillaan - gluteenittomat juuressämpylät
Kasvissosekeittoa jäi tähteeksi ja päätin hyödyntää loput sämpylätaikinaan. Sämpylöistä tulikin meheviä ja herkullisia.
Tarvitset:
5 dl kasvis-sosekeittoa
2 tl suolaa
2 rlk hunajaa
1 pussi kuivahiivaa
loraus oliiviöljyä
n. 8dl vaaleaa jauhoseosta
päälle voi ripotella gluteenittomia kaurahiutaleita, siemeniä tms.
Tee näin:
Lämmitä sosekeitto n. 42 asteiseksi.
Lisää kuivahiiva, suola, hunaja ja öljy. Lisää jauhoseos vähitellen juuressosepohjaan sekoitellen.
Lämmitä uuni 225-asteiseksi. Leivo taikina sämpylöksi pellille ja nosta pelti uuniin. Paista sämpylöitä n. 20-25 minuuttia.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Herkullinen ja helppo ohje. Minä tein viimeksi sämpylöitä perunamuusin jämistä.
VastaaPoistaKivaa alkavaa viikkoa sinulle!