sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Appelsiini-suklaabrownie

Suklaahammasta kolotti ja päätin leipoa tahmeita ja syntisenhyviä suklaaleivonnaisia. Nämä on helppo leipoa ja jääkaapissa maku vain paranee. Parhammillaan leivonnainen on seuraavana päivänä.

Tarvitset:

125 g tummaa suklaata
150 g voita
3 dl fariinisokeria
3 kpl isoa luomumunaa
2 1/2 dl vaaleaa jauhoseosta
1/2 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
400g appelsiinituorejuustoa
2 kpl kananmunia
1 luomuappelsiinin kuori raastettuna

Tee näin:

Sulata suklaa ja voi mikronkestävässä kulhossa mikroaaltouunissa. Muista sekoittaa välillä. Sekoita joukkoon fariinisokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen huolellisesti sekoittaen. Sekoita kaakaojauhot ja suola jauhoseokseen. Lisää jauhoseos suklaaseokseen ja sekoita sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Levitä taikinasta 4/5 osaa leivinpaperoidun n. 20 x 30 cm korkeareunaisen vuoan pohjalle ja tasoita.

Sekoita tuorejuusto, kananmunat ja raastettu appelsiininkuori keskenään. Kaada tuorejuustotäyte suklaapohjan päälle. Tasoita. Tiputtele loput suklaataikinasta nokareittain ja vetele veitsellä kuvioita pintaan.

Paista uunin keskitasolla 175-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Anna leivonnaisen jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja vasta sitten nosta jääkaappiin vähintään muutamiksi tunneksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.