sunnuntai 3. marraskuuta 2019

Gluteenittomat perunaleipäset


Perunaleipäsiä leivon usein ja ihmettelen, miksen ole aiemmin lisäänyt reseptiä blogiin. Parempi nyt kuin ei milloinkaan. Nämä ovat helppo valmistaa ja maistuvat herkullisilta. Teen yleensä tupla- tai tripla-annoksen, sillä leipäset voi mainiosti pakastaa.

Perunaleipäset voit mainiosti valmistaa myös valmiista perunamuusista. Ruokahävikkiä voi vähentää leipomalla muusiin rippeet edelliseltä päivältä leipäsiksi. 

Tarvitset:

3 dl vettä
1 dl perunasosejauhetta
1/2 dl öljyä
1 kananmuna
1 1/2 dl vaaleaa jauhoseosta

Kiehauta vesi ja lisää joukkoon perunasosejauhe. Sekoita ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon öljy, kananmuna ja jauhoseos.

Nosta leivinpaperoidulle pellille noin 15 kekoa lusikalla ja nuotoile keot leipäsiksi.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


4 kommenttia:

  1. Perunaleipäset ja -rieskat ovat kyllä niin herkkua. Meillä niitä syödään voin kanssa ja juodaan vielä kylmää maitoa päälle.
    Kivaa alkavaa viikkoa sinulle Tiina <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa sopivan helpolta reseptiltä, joten kiitos tästä.

    Mutta sellainen tyhmä kysymys, että onko perunasosejauhe samaa kuin joku Mummom muusi- valmispakkaus vai jotain ihan muuta?

    t. nimim. Paljonkin leiponut :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mummon muusi -jauheseos on juuri tätä. Ihanaa päivää sinulle!

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.