keskiviikko 22. tammikuuta 2020

Aamusämpylät




Aamulla leivotut tuoreet sämpylät maistuvat ihanilta. Tämä resepti vaatii hieman valmistelua illalla ja taikina muhii kulhossa tuorekelmun alla jääkaapissa yön yli. Aamulla leipomiseen menee yhteensä vain hetki aikaa. Kokeile vaikka ensi viikonloppuna. Jauhoseoksena on käytetty Virtasalmen viljatuotteen kaurajauhoseosta sekä porkkanajauhoseosta. (Suhde on 1:1).
Reseptillä valmistuu 10-12 sämpylää.

3
dl
maitoa, piimää tai vettä
1/3
pkt
kuivahiivaa
1
tl
suolaa
1
rkl
siirappia
2
rkl
rypsiöljyä
6
dl
gluteenitonta jauhoseosta

Tee näin.

Edellisenä iltana:

  1. Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoseoksella.
  2. Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.  
Aamulla:

  1. Nosta lusikalla taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja muovaa taikina vedellä kostutetuilla käsillä sämpylän muotoon. Tai leivo taikina pötkyläksi ja leikkaa siitä paloja pellille. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna sämpylöiden kohota uunissa vajaa puoli tuntia.
  2. Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 220 asteeseen. Paista sämpylöitä 220-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.