Aamulla leivotut tuoreet sämpylät maistuvat ihanilta. Tämä resepti vaatii
hieman valmistelua illalla ja taikina muhii kulhossa tuorekelmun alla
jääkaapissa yön yli. Aamulla leipomiseen menee yhteensä vain hetki aikaa. Kokeile
vaikka ensi viikonloppuna. Jauhoseoksena on käytetty Virtasalmen viljatuotteen
kaurajauhoseosta sekä porkkanajauhoseosta. (Suhde on 1:1).
Reseptillä valmistuu 10-12 sämpylää.
Reseptillä valmistuu 10-12 sämpylää.
3
|
dl
|
maitoa,
piimää tai vettä
|
1/3
|
pkt
|
kuivahiivaa
|
1
|
tl
|
suolaa
|
1
|
rkl
|
siirappia
|
2
|
rkl
|
rypsiöljyä
|
6
|
dl
|
gluteenitonta jauhoseosta
|
Tee näin.
Edellisenä iltana:
- Sekoita kuivahiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Hiivaa tarvitaan normaaliin leivontaan nähden hieman
vähemmän. Lisää suola ja siirappi ja alusta taikinaksi jauhoseoksella.
- Lisää alustuksen loppupuolella öljy. Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat
sämpylät. Laita taikina muovilla peitettynä yöksi jääkaappiin.
Aamulla:
- Nosta lusikalla taikinaa leivinpaperilla
vuoratulle uunipellille ja muovaa taikina vedellä kostutetuilla käsillä sämpylän muotoon. Tai leivo taikina pötkyläksi ja leikkaa siitä paloja
pellille. Laita uuni päälle 40 asteeseen ja anna
sämpylöiden kohota uunissa vajaa puoli tuntia.
- Ota sämpyläpelti hellan päälle ja nosta uunin lämpötila 220 asteeseen.
Paista sämpylöitä 220-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.