tiistai 7. tammikuuta 2020

Uunipuuro gluteenittomista kaurasuurimoista



Pyhät ovat ohi ja on aika palata arkirytmiin myös syömisessä. Pidän puuroista ja päätin ensimmäistä kertaa kokeilla uunipuuroa kaurasuurimoista. Puuroni maustoin porkkanakakun makuiseksi, tosin sokerit jätin mahdollisimman vähälle. Näin tuli tehtyä ehkäpä paras uunipuuro koskaan. 


8 dl kasvimaitoa/maitoa
2 luomukanamunaa tai chiageeliä (4 rlk chiansiemeniä liotettuna reiluun desiin vettä, anna siementen turvota vähintään 15 min)
1 1/2 dl porkkanaraastetta
3 dl gluteenittomia kaurasuurimoita
1 tl kanelia
1/2 tl kardemummaa
1/4 tl jauhettua inkivääriä
1-2 rkl vaahterasiirappia
1 tl suolaa
kourallinen rusinoita
Sekoita chiansiemenet ja vesi kulhossa. Anna tekeytyä vartin verran. Jos käytät kananmunia, sekoita kananmunat sinulle sopivaan kasvimaitoon tai maitoon.
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Sekoita uunivuoassa neste + chiageeli/käytä nesteen seassa kanamunaa, lisää joukkoon porkkanaraaste ja vaahterasiirappi. Lisää kuivat aineet ja rusinat. Sekoita.
Paista uunipuuroa uunin keskitasolla noin 1,5 – 2 tuntia.

Reseptin löysin alunperin täältä ja sitä hieman muokkailin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.