lauantai 23. toukokuuta 2020
Tattarirouheesta kardemummakeksejä
Tattarirouheesta on ollut vaikea keksiä muuta kuin sämpylöitä, puuroa tai leipää. Haastoin itseni tattarileivontaan, sillä hyllyssä on useampikin rouhepaketti. Tänään paistoin kardemummakeksejä. Hyviä tuli. :)
Tarvitset:
100 g pehmeää margariinia
1/4 dl vaaleaa jauhoseosta
1 rlk kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
3 rlk soijamaitoa tai gluteenitonta kauramaitoa
1 1/4 dl sokeria
3 dl tattarirouhetta
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kaikki muut aineet keskenään ja kaada seokseen. Vatkaa hyvin.
Nosta pieniä kokkareita pellille. Maksimissaan 6 per pelti, sillä keksit leviävät paistaessa.
Paista 200-asteisessa uunissa 6-7 minuuttia. Anna keksin jäähtyä ennen nostamista tarjoiluastiaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.