maanantai 16. marraskuuta 2015

Appelsiini-mantelikakku

Tässä on herkullinen mantelinystävän kakkuohje. Ystävättäreni leipoi kakkua, ja sain häneltä ohjeen. Herkullista, näin pimeinä syysiltoina. :)
150 g voita
2,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 appelsiinin kuori
1/2 appelsiinin mehu
4 munaa eroteltuna
4,5 dl mantelijauhoja
2,5 dl maustamatonta jogurttia
mantelilastuja
tomusokeria
Vatkaa voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten ja lisää myös appelsiinin raastettu kuori sekä appelsiinimehu. Lisää seokseen jogurtti ja mantelijauhot, lastalla sekoitellen.
Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä vaahto lopuksi taikinaan varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun keskikokoiseen irtopohjavuokaan. Paista 175 °C:ssa noin 45 minuuttia kunnes kakku on kypsä ja irtoaa hiukan vuoan reunoilta. Jäähdytä hyvin ennen vuoasta irroittamista.
Paahda mantelilastuja kevyesti kuumalla pannulla kunnes mantelit ruskistuvat hiukan. Koristele kakun pinta mantelilastuilla ja siiviöidyllä tomusokerilla.


2 kommenttia:

  1. Tämä kuulostaa todella mun kakulta. Pitänee kokeilla, kun näyttää olevan myös gluteenitonta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Appelsiinin ja mantelin liitto on kyllä mahtavanmakuinen. Sinäkin siis noudatat gluteenitonta ruokavaliota? :)

      Poista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.