perjantai 6. marraskuuta 2015

Pavlova - isälle

Hyvää isänpäivää isät, faijat, iskät, ukit, papat, taatat ja isosellaiset. Päivä on myös teidän isäpuolet ja lapsen/nuoren elämässä mukana kulkevat miehenmallit,.

Sain tänään kakkuidean isänpäivän varalle. Kävin ystävättäreni kanssa kahvilla Kahvila Aleksandrassa, josta löytyi gluteiiniton unelma; Pavlova-leivos. Kermavaahto oli korvattu vaniljakreenillä ja pohjalta löytyi kinuskia.




Pavlova 

Pohja:

4 kananmunan valkuaista

2 1/2 dl sokeria
2 tl peruna- tai maissitärkkelystä
1 tl omenaviinietikkaa tai sitruunanmehua

Kuumenna uuni 125-asteeseen, ja piirrä vaikka kakkuvuuan avulla ympyrä leivinpaperille

Erottele kananmunanvalkuaiset kulhoon, vatkaa höttöiseksi vaahdoksi.
Lisää sitten puolet sokerista koko ajan voimakkaasti vatkaten ja sekoita toiseen puoleen perunajauho.
Lisää perunajauho-sokeriseos vaahtoon pienissä erissä edelleen vatkaten ja vatkaa seosta kunnes se on kovaa ja kiiltävän valkoista. Lisää sitten etikka tai sitruunan mehu.
Asettele marenkivaahto ympyrän sisään.Jätä pohjan keskelle matalampi kohta ja tee reunoille huippuja jotta täytteelle jää pohjaan hyvä kolo. Apuna vaahdon asettelussa käytin ruokalusikkaa.
Kypsennä pohjaa uunin alatasolla puolitoista tuntia. Sen jälkeen anna marengin rauhassa jäähtyä ja kovettua pellillä.


Täyte:

3 dl kuohukermaa
vaniljasokeria
sokeria
marjoja/hedelmiä
mintunlehtiä koristeluun

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Asettele kerma marengin keskelle ja koristele haluamillasi marjoilla tai hedelmillä. Mintunlehtiä voi käyttää koristeluun, toki myös kuivattuja kukkia tms. 

(Huom. Vaniljakreemijauheella voit jämäköittää kermavaahtoa, jolloin saat vaniljaisemman maun.) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...