tiistai 24. marraskuuta 2015

Marenkiunelmia



4 valkuaista
1,5 dl sokeri
1 tl vaniljasokeria
1 tl etikkaa tai sitruunamehua
elintarvikeväriä
nonpparellejä

Erota valkuaiset keltuaisesta. Vaahdota valkuaiset. Lisää halutessasi tilkka happoa, esimerkiksi etikkaa tai sitruunamehua. Happo vahvistaa vaahdon rakennetta.
Lisää sokeria vähän kerrallaan koko ajan vatkaten, kunnes sokeri liukenee vaahtoon.  Valkuaisvaahdon voit maustaa esimerkiksi sulatetulla suklaalla, esansseilla, vaniljasokerilla, pähkinä-, manteli-, kaakao- tai pikakahvijauheella. Lisää makuaineet varovasti nostellen vaahtoon.
Pursota marengit leivinpaperin päälle pellille. Kuristele nonpparelleillä.

Esilämmitä uuni, sillä marenkitaikina ei kestä seisottamista. Kypsennä marengit hyvin miedossa lämmössä (100 asteessa) ja pitkään (1,5h) Käännä uunista virta pois, ja jätä marengit vielä uuniin kunnes uuni on jäähtynyt. 

Näin jouluan alla ajattelin kokeilla vihreitä marenkeja, joihin lisään nonpparellejä ja päälle levitän sulatettua valkosuklaata. Saisin täytekakun päälle vihreän kuusimetsän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Gluteeniton torttupohja - maidoton mansikkatorttu

Tänään on molempien tyttärieni nimipäivä ja päätin leipoa mansikkatortun. Torttupohjan valmistun on helppoa ja nopeaa, jos kesäpäivänä ...