Siirry pääsisältöön

Piipahdus Siikamäen suoramyyntihallilla

Eilen vihdoin pääsin Siikamäelle saakka. Lähituottajien suoramyynnin lisäksi hallista löytyy ketjuihin kuulumaton ruokakauppa. ja kahvio. Voi jospa tämäntyyppisen osuuskunnan saisi Etelä-Karjalaankin, en muualla kävisikään. Ja miten helppoa on tuottajalta suoraan ostaminen tällaisen myymälän kautta. Leivonnaiset ovat herkullisia ja E-koodittomia sekä kohtuuhintaisia, jopa edullisia.

Ostan aina suoramyynnistä gluteenittomia leivonnaisia, ruisleipää, jauhoja, makkaraa, hedelmiä, vihanneksia, hilloja ja mehuja. Perjantaisin taitaa hallilla olla myös lihanmyyntiä. Ajatus joulukinkun ostamisesta suoraan tuottajalta houkuttaa.  Kuvia on vain muutamista tuotteista. Jos liikutte Savossa, käykääpä hallilla. Parkkipaikka on aina kovin täynnä, kun itse piipahdan myymälässä. Seuraavalla kerralla otan mukaani kylmälaukun. Vinkkinä, vilkaisepa myös kylmäaltaisiin. Jäätelöt ovat herkullisia. :) Makkaranystäville  voin  suositella aamiaismakkaraa, lammasmakkaraa, chorizoa. Kaikkia mitä olen ylipäätään hallilta ostamistani tuotteista maistanut, tuotteet ovat ensiluokkaisia maultaan ja rakenteeltaan. Ei ainakaan meidän lähikaupasta löydy vastaavia.

Tässä on vain pieni osa gluteenittomista jauhoista, hiutaleista ja ryyneistä, joita hallissa myydään.

Makkaroita on siinä monenlaisia, meille päätyi kokeiluun pari tuotetta.

Tyttäreni anoppi suositteli tätä mysliä ja hyvää tämä onkin.  Vihdoinkin sain käsiini. NAM!


Ruisleivät ovat tuoreita ja lisäaineettomia. Leivonnaisia on hallissa monta hyllyllistä, niin gluteenittomia kuin "tavallisiakin".



Olen kokeillut useita Viljatuotteen valmisteita, ovat mielestäni parhaita.

Käsityöihmisille löytyy hallilta yhtä jos toista.

Siikamäen suoramyyntihalli, Varkaudentie 980,  77430 Siikamäki

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…