sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Vegekorma


Koska tyttäreni on vegaani, olen pakon edestä parin viime vuoden aikana opetellut tekemään kasvisruokaa. Samoin kuin ihan perusarkiruoan suhteen, vegen arkiruoka pyörii reilun kymmenen hyväksihavaitun reseptin ympärillä. Olen luvannut tehdä parannuksen, sillä intialainen ruoka on herkullista. Tämä resepti löytyi Rakkaudella Vege-lehdestä. 

Tarvitset:

5 perunaa
3 porkkanaa
1/2 pakastepussillinen maissia
1 ps pakasteherneitä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1 rlk raastettua inkivääriä
1 rlk rypsiöljyä
1 tlk (70g) tomaaattipyreetä
1 rlk curryä
1 rlk garam masalaa
1/2 rlk juustokuminaa
1/2 rlk korianteria
1/2 rlk kurkumaa
1/2 rlk kaardemummaa
1/2 tl kuminaa
1/2 tl chilihiutaleita
1 prk kookosmaitoa (400 ml)
1 dl cashewpähkinöitä
1 dl maustamatonta jogurttia
1 rlk raakaruokosokeria

Lisäksi:
1 ruukku tuoretta korianteria

Tee näin:
1. Pese, kuori ja paloittele perunat ja perunat. Keitä perunoita ja porkkanoita suolalla maustetussa vedessä n. 8 min. Lisää pakastemaissit ja -herneet. Kiehauta ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Valuta kypsät kasvikset ja siirrä ne sivuun odottamaan.

2. Kuori ja hienonna sipulit. Raasta inkivääri.Kuumanna öljy kattilassa, lisää sipulit ja inkivääri. Anna sipulien kuullottua. Siirrä kattila pois liedeltä. 

3. Lisää kattilaan tomaattipyree ja kaikki mausteet. Sekoita. Nosta kattila takaisin levylle ja kuumenna sekoittaen 2 minuuttia. Lisää kookosmaito ja pähkinät. Kuumenna ja anna kiehua 5 min. 
Soseuta kastike tehosekottimessa tai sauvasekoittimella täysin sileäksi. Lisää kastikkeeseen jogurtti ja sokeri. Mausta ja lisää tarvittaessa suolaa.

4. Lisää lopuksi kasvikset kastikkeeseen ja kiehauta. Viimeistele korianterilla ja tarjoa riisin kanssa. 

1 kommentti:

  1. Hyvä kasvisruoka onkin sellaista, että sitä syödessä ei edes ajattele lihaa <3
    Aurinkoista sunnuntaita sinulle <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.