perjantai 19. heinäkuuta 2019

Mummin piimäkakku


Olen tykästynyt Virtasalmen viljatuotteen porkkanajauhoseokseen ja kokeilen jauhoseosta erilaisiin leivonnaisiin ihan uteliaisuudesta ja siitäkin syystä, että meidän keliaakikko saa valkolakin talvella. Olisi kiva leipoa juhliin muutakin kuin niitä tuttuja ja turvallisia reseptejä, mutta pitäähän reseptejä testailla ja muokatakin. Siksipä perhe ja blogin lukijat toimivat testimaistajina. :)

Perinteiseen piimäkakkuun jauhoseos sopii kuin nenä päähän. Kakku on oman lapsuuteni lemppareita, jota Pohjois-Karjalasta kotoisin ollut äitini leipoi usein. Itse pidän jopa hieman maustetummasta kakusta, joten laitaan kanalia tuplamäärän, eli 2 tl.

Tarvitset:

200g voita tai margariiniä
6 dl gluteenitonta porkkanajauhoseosta
2 dl sokeria
2 tl ruokasoodaa
1 tl neilikkaa
1 tl kanelia
1 tl inkivääriä
3 dl rusinoita
3,25 dl piimää
2 dl siirappia

Valmistus:

Voitele ja korppujauhota rengasvuoka gluteenittomalla korppujauholla. (tilavuus 2 l). Sulata rasva ja anna sen hieman jäähtyä. Sekoita jauhoseos, sokeri, sooda, mausteet ja rusinat puuhaarukalla keskenään. Lisää kuivien ainwiden joukkoon piimä, siirappi ja lopuksi rasva. Sekoita varovasti tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 60 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä ritilälle.


1 kommentti:

  1. Meidän mummi teki aina piimäkakkua ja se oli ihanaa. Muistan miten sain syödä aina jättipalan ja join kylmää maitoa sen kanssa. Ihana muisto tuli mieleen tästä postauksesta <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.