keskiviikko 10. heinäkuuta 2019

Pinaatti-fetamuffinssit

Iltapäivän teehetki.


Tänä kesänä takapihalla on pari kasvulaatikkoa, pieni kasvihuone ja useampi yrittilaatikko. Tänä vuonna kaikki onnistui enemmän kuin hyvin ja pian saamme ensimmäiset paprikat, chilit, kurkut ja tomaatit itse viljeltynä. Rakastan mullassa möyrimistä ja tiedänpähän, mitä syön. Tällä hetkellä osa laatikoista pursuaa yli ja olen pulassa etenkin pinaattilaatikon kanssa. Aloitin kasvulaatikon sadonkorjuun tällä muffinssireseptillä.  

Reseptistä tulee 20 kielenvievää muffinssia. 

Tarvitset:

60 g pinaattia
50 g voita tai margariiniä
2 dl maitoa/soijamaitoa/kauramaitoa jne..
200 g fetajuustoa
2 kananmunaa
4 dl Semperin Finmixiä tai vastaavaa
2 rlk gluteenittomia kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
20 muffinssivuokaa

Pinnalle esim. auringonkukan- tai kurpitsansiemeniä.

Tee näin:

Huuhtele ja valuta pinaatit. Sulata voi/margariini ja anna sen jäähtyä.

Mittaa tehosekoittimeen pinaatinlehdet, voi/margariinisula, feta, kananmunat ja neste.  Sekoita tasaiseksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, sekoita. Yhdistä pinaatti- ja jauhoseos kevyesti nostellen. 
Sekoita vain sen verran, että seos on tasaista.

Nostele lusikalla taikina muffinssivuokiin. Ripottele pinnalle siemeniä.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 min tai kunnes muffinssit ovat kypsiä.





2 kommenttia:

  1. Pinaatti-fetapiirakkaa olen tehnyt, mutta en koskaan muffinseja. Kiva vaihtoehto <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.