sunnuntai 7. heinäkuuta 2019
Gluteeniton appelsiininmakuinen mutakakku
Jauhohyllyssäni on Virtasalmen viljatuotteen tummaa jauhoseosta iso pussi ja ajattelin keksiä sille uutta käyttöä. Perheen keliaakikko ei juurikaan ole tumman leivän ystävä, mutta jauhoseos taipuu mainiosti myös makeaan leivontaan.
Tarvitset:
3 dl fariinisokeria
1 rlk vaniljasokeria
3 dl tummaa jauhoseosta
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
150 g voita sulatettuna (tai vastaava määrä margariinia)
1 luomusappelsiini
2 luomukananmunaa
Pinnalle tomusokeria
Tee näin:
Laita uuni lämpenemään 200-asteiseksi.
Voitele irtopohjavuoka ja kääntele gluteeniton korppujauho vuoan pintaan.
Mittaa kakkutaikinan kuivat aineet kulhoon ja sekoita. Tee kolo kuiva-aineiden keskelle. Lisää kuiva-aineiden joukkoon, äsken tehtyyn koloon, sulatettu rasva, kananmunat, puolikkaan appelsiinin kuoriraaste ja 1 dl appelsiinimehua. Sekoita taikina tasaiseksi yleiskeittiökoneessa tms. Kaada taikina vuokaan ja nosta kakku uuniin. Paistoaika n. 15 min.
Siirrä jäähtynyt kakku tarjoiluvadille ja siivilöi tomusokeria päälle. Mukavia kuvioita pintaan saa vaikkapa isoäidin pitsiliinaa käyttämällä. :)
Tarjoile haalea kakku jäätelön tai kermavaahdon kera.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Voihan namia. Mutakakku sopisikin minun kesäherkuksi...olen syntisen paljon herkutellut jo viikon aikana :D
VastaaPoista