tiistai 20. elokuuta 2019

Key lime pie mustikoilla



Olen aiemminkin leiponut tätä herkkua ja matalan key lime pien resepti  löytyy täältä.
Lueskelin Kodin kuvalehteä ja löysin tämän reseptin lehdestä numero 15/25.7.2019. Virtasalmen viljatuotteen vaalealla jauhoseoksella leivoin piirakan gluteenittomaksi. Korkeutensa puolesta tämä on lähinnä kakku. Käytin leivonnaiseen pensasmustikoita, mutta tietenkin näin marja-aikaan metsän mustikat maistuvat piirakassa herkulliselta.

Pohja:

200g voita
5 dl vaaleaa jauhoseosta
1 dl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl limetin kuorta
1 muna
2-3 rlk limetin mehua

Täyte:
5 keltuaista
1 tl vaniljasokeria
1 tlk kondensoitua maitoa
1 dl limetin mehua
2 tl limetin kuoriraastetta
2 dl mustikoita 

Marenki:
5 valkuaista
3 dl sokeria

Tee näin:

Laita uuni lämpenemään 180.asteiseksi.

Nype sormin kulhossa voi, jauhoseos, sokeri ja suola murusiksi. Pese limetti ja raasta taikinaan kuorta. Lisää muna ja tarvittaessa limetin mehua niin, että saat taikinasta kiinteän. Peitä taikinapallo kelmulla ja siirrä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voitele irtopohjavuoka (halkaisija 20 cm). Kauli tai taputtele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. täytä sisus esim foliolla, jotta reunat pysyvät ylhäällä. Itse täytin folion vielä kuivilla herneillä, mutta se taisi olla hätävarjelun liioittelua. ;) Esipaista pohjaa 8-10 min.

Kaada mustikat kakkuvuokaan. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri vaaleaksi vaahdoksi. Valuta sekaan kondensoitu maito ja vatkaa seos sakeaksi. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori. Kaada täyte mustikoidan päälle.

Paista kakkua keskitasolla 10-15 min. Jäähdytä ja anna kiinteytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia, mieluusti yön yli.

Nosta uunin lämpö 225-asteeseen.
Vaahdota valkuiaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri joukkoon vähitellen vatkaimen käydessä. Nostele tai pursota marenki kakun päälle.

Pidä kakkua pari minuuttia grillivastuksen alla 225-ateessa, kunnes marenkihuiput saavat hieman väriä.



1 kommentti:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.