tiistai 25. lokakuuta 2016

Limettipiiras - Gluten free key lime pie





Limettipiiras on yksi suosikkejani. Samaan aikaan kirpeä, mutta kondentoitu maito tekee täytteestä pehmeän ja kermaisen. 

Piiras on täydellinen jälkiruoka päättämään maittavan aterian. 
Perinteisestä reseptistä hieman poiketen, pursotin piirakan päälle marenkia.

Pohja:
300 g gluteenittomia keksejä. esim. digestive tai Semperin kolakeksit
150 g voita sulatettuna

Limettitäyte:
3 kpl limettiä
6 kpl keltuaista
400 g kondensoitua maitoa
1 tlk vaniljajauhetta

Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
1 kpl limettiä lohkottuna

Marenki:

3 valkuaista

1,5 dl hienoa sokeria


Tee pohja. Murskaa keksit esimerkiksi monitoimikoneessa tai vahvan pakastepussin sisällä kaulimalla. Lisää voisula ja sokeri. Sekoita tasaiseksi.

Vuoraa irtopohjavuoka (Ø 22-24 cm) leivinpaperilla ja kaada keksiseos vuokaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille lusikan avulla.

Paista pohjaa 150-asteisessa uunissa 10 minuuttia. Jätä pohja odottamaan.

Säädä uunin lämpö 175 asteeseen.
Tee täyte. Pese limetit huolellisesti. Raasta vihreää kuorta 2 tl. Vältä kuoren valkoista, kitkerää osaa. Purista limeteistä 1 dl mehua.

Erottele munista keltuaiset. 
Vatkaa keltuaiset ja tiivistemaito sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi. Jatka vatkaamista ja valuta joukkoon limetin mehu. Lisää myös kuoriraaste ja vaniljajauhe.
Kaada täyte pohjalle.

Kypsennä limettitorttua uunissa noin 15 minuuttia, kunnes se on hyytynyt. Nosta piirakka pois uunista ja valmista marenki.Vatkaa kulhossa valkuaiset ja sokeri napakaksi vaahdoksi.

Kuumenna uuni 250-asteeseen. Nosta piirakka uuniin ja paista pari minuuttia, kunnes marenki on saanut kauniin värin. Ole tarkkana uunin ääressä, sillä piirakka saa helposti liikaakin väriä.

Jäähdytä limettipiiras ja nosta se jääkaappiin odottamaan tarjoilua.
Siirrä limettipiiras tarjoiluvadille.


Key Lime Pie


Key lime pie is one of my favorite pies. My version of the pie is meringue-topped. Lime, meringue and a buttery biscuit base - this zesty oven-baked treat makes a refreshing and indulgent end to a meal.

Ingredients:
For the base:
300 g gluten free biscuits, eg. Digestives, crushed
150 g butter

For the filling:
1 x 397g tin sweetened condensed milk
finely grated zest and juice of 3 limes
6 egg yolks
1 teaspoon vanilla

For the topping:

3 egg whites
150 ml suger

Heat the oven to 150C. Whizz the biscuits to crumbs in a food processor (or put in a strong plastic bag and bash with a rolling pin). Mix with the melted butter and press into the base and up the sides of a 22-24 cm loose-based tart tin. Bake in the oven for 10 minutes. Remove and cool.


Heat the oven to 175C. Put the egg yolks in a large bowl and whisk for a minute with electric beaters. Add the condensed milk and vanilla and whisk for a few minutes then add the zest and juice and whisk again for a few minutes. Pour the filling into the cooled base then put back in the oven for 15 minutes.


Heat the oven to 250C. Put 3 egg whites in a large glass or metal, whip egg whites until foamy. Add sugar gradually, and continue to whip until stiff peaks form. Spread meringue over pie. Bake in preheated oven for a few minutes or until meringue is golden brown. Remove and cool. 


When you are ready to serve, carefully remove the pie from the tin and put on a serving plate.






1 kommentti:

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.