maanantai 12. syyskuuta 2016

Sienipiirakka




Viikonloppuna tie vie taas kerran metsään. Nopeasti korista löytyi pieni määrä tatteja ja kanttarellejä, joista päätin paistaa piirakkaa. Hetken nettiä tutkittuani päätin paistaa piiraan tässä muodossa. Piirakka muuten katosi parempiin suihin alta aikayksikön. 

Jos haluat tummempaa pohjaa, voit käyttää osan jauhoista tummaa glut. jauhoseosta. (esim. vaaleaa jauhoseosta 1 dl ja loput tummaa jauhoseosta)

Samainen resepti toimii myös kylmäsavuporo- ja kylmäsavulohipiirakkaan. :) (Tosin kalapiirakasta jätä rosmariini pois ja korvaa se tillillä)

Pohja:
2 dl vettä
25 g hiivaa
4 rlk öljyä
1/2 tl suolaa
3,5 dl vaaleaa jauhoseosta

Lämmitä vesi ja liuota siihen hiiva.  Lisää muut ainekset, niin että lisäät jauhoseoksen viimeiseksi. Alusta tasaiseksi. 
Kauli taikina ohueksi suorakaiteenmuotoiseksi levyksi leivinpaperin päälle. 

Täyte:
300 g puhdistettuja sieniä (tatteja, kanttarellejä tai suppilovahveroita)
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria makusi mukaan
kaksi valkosipulin kynttä
1 punasipuli
250g ricottajuustoa (juuston sekaan ripaus suolaa ja pippuria)

Koristelu:
200g karkeaksi raastettua parmesanjuustoa
tuoretta rosmariiniä

Pilko sienet pienemmiksi ja paista voissa kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja valkosipulililla. 

Leikkaa sipuli ohuiksi siivuiksi. 

Kuumemma uuni 225-asteiseksi. 

Kaulitse taikina ohueksi leivinpaperin päällä. 
Sekoita ricottajuustoon suola ja pippuri. Levitä juusto pohjan päälle. Levitä juustokerroksen päälle sienet ja punasipuli.
Paista piirasta noin 15 min uunin keskitasolla.
Ota piiras uunista ja ripota päälle parmesanjuustoa ja tuoretta rosmariiniä.




3 kommenttia:

  1. Hih Tiina olenko jo kertonyt, että rakastan sienipiirakkaa ihan hulluna eli iso nam jälleen kerran ja nyt iski kuules aivan kamala nälkä. Kivaa viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Taas niin ihana piirakka ja ohje.
    Kivaa viikkoa Tiina <3

    VastaaPoista

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.