Siirry pääsisältöön

Gluteeniton kasvispiirakka

Minulta on vallattu työhuone ja siksi bloggaaminenkin on ollut hieman hiljaista. ;)  Ihan samalla tavalla täällä valmistuu ruokaa ja leivonnaisia kuin aina ennenkin. En vain ole saanut aikaiseksi siirtää blogiin reseptejä. 



Eilen uunissa paistui mehevä kasvispiirakka ja tämän reseptin haluan jakaa myös teidän kanssanne.

Pohja:
2 dl vaaleaa jauhoseosta
2 dl tummaa jauhoseosta
50 g juustoraastetta
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 suolaa
80g voita
6 rlk vettä.

Mittaa jauhoseokset, juustoraaste, leivinjauhe, suola ja voi kulhoon. Nypi ainekset sekaisin. Lisää kylmä vesi ja sekoita nopeasti. Voitele piirakkavuoka (halkaisija 26 cm) ja taputtele taikina pohjaan ja reunoille. Nosta pohja jääkaapppin täytteen valmistumisen ajaksi.

Täyte:
1 iso kesäkurpitsa (tai munakoisoa)
1 prk Koskenlaskija Ruoka
1 iso luomukananmuna
80 g parmesania raastettuna
5-8 kirsikkatomaattia halkaistuna
(pari parsakaalin kukintoa)
1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1/4 tk suolaa
muutama rouhaisu pippuriseosta
yrttejä makusi mukaan

Pinnalle: 
oliiviöljyä
pippuriseosta
muutama rouhaisu merisuolaa

Pese kasvikset. Viipaloi kesäkurpitsa vaikkapa juustohöylällä pitkiksi siivuiksi. Leikkaa tomaatit puoliksi. Pilko parsakaalin kukinnot pieniksi.

Sekoita Koskenalaskija Ruoka, kananmuna,  parmesanraaste, aurinkokuivatut tomaatit, suola, pippuri, valkosipulit ja yrtit keskenään. Levitä seos piirakkapohjan päälle.


Rullaa kesäkurpitsasta/munakoisosta ruusuja ja asettele piiran päälle. Koristele piirakka kirsikkatomaatinpuolikkailla ja parsakaalilla. 

Voitele kasvikset oliiviöljyllä. Rouhaise pinnalle hieman pippuriseosta ja merisuolaa. 

Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa kasvisten paksuudesta riippuen 45 - 60 min.
Laita piirakan päälle foliopala, jos pinta alkaa tummua. 

Kommentit

  1. Tämä piirakka näyttää niin ihanalta, ett voisin sortua ruoalla leikkimiseen <3

    VastaaPoista
  2. Olenko jo aiemmin sanonut, että olen heikkona erilaisiin piirakoihin, nam. <3

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Toivon, että blogistani on sinulle iloa. Jätäthän kommentin piipahduksestasi. Kiitos.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Gluteenitonta pullaa - NAM!

Takuuvarma pullaresepti, mikä sopii keliakiapotilaalle ja myös FODMAP-ruokavaliota noudattavalla. (ainakin minulle) Pullat ovat pilvenpehmeitä ja herkullisia. Jos kauratäyte vierastuttaa, toki voit täyttää pullat kanelilla ja sokerilla. :) Makuasioista ei kannata kiistellä. Parasta näissä pullissa on, että voit valmistaa ne ilman valmista jauhoseosta. 
Pullataikina:
2,5 dl mantelimaitoa 25 g tuorehiivaa 1 kananmuna 1 dl sokeria 1/2 tl suolaa 2 tl kardemummaa 75 g kasvimargariinia 1,5 dl mantelijauhoa 1,5 tl ksantaania 4 - 4,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (vehnätärkkelyspitoista)
Kauratäyte:
3 dl gluteenittomia kaurahiutaleita 2 tl vaniljasokeria 1,5 dl fariinisokeria 1,5 dl kasvimargariinia sulatettuna
Päälle: rikkivatkattu kananmuna voiteluun raesokeria
Sekoita hiiva ja ksantaani kädenlämpöiseen mantelimaitoon ja anna turvota 10 min.
Sekoita muna, sokeria, suola ja kardemumma mantelimaitoseokseen. Sulata margariini ja lisää seokseen. Lisää puolet jauhoseoksesta mantelitoseokseen. Vatkaa taikinaa sähkövat…

Ystävänpäiväksi kuppikakkuja

Huomenna voi ystävää muistaa suussasulavilla kuppikakuilla. Alla kaksi omaa lemppariani; suklaa- ja mustikkakuppikakut. Pursote muuten vie kielen mennessään. 

Suklaakuppikakut
150 g voita 2 dl sokeria 3 munaa 4.5 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta 2 tl leivinjauhetta 1 rkl tummaa kaakaojauhetta 2 tl vaniljasokeria 2 dl maitoa/kermaa 120 g taloussuklaata paloiteltuna
Sulata voi kattilassa. Lisää taloussuklaa ja anna suklaan sulaa voin sekaan. Varo, ettei seos kuumene liikaa. Sekoita keskenään jauhot, kaakao, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munasokerivaahtoon kahdessa erässä vuorotellen jauhoseos ja kerma, aloittaen jauhoseoksesta. Lisää voi-suklaa -seos ja sekoita tasaiseksi. Annostele isoihin muffinssivuokiin ja paista 225 asteessa 15 minuuttia.
Jäähdytä ja kuorruta vaniljapursotteella.
Pursote: 1 pkt vaniljanmakuista tuorejuustoa 2 dl kerma tomusokeria maun mukaan 1 tl vaniljasokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita kermaan sokerit. Lisää seokseen tuorejuusto. Purota ja koris…

Gluteenittomat kaurarieskat

Olen kevään aikana tehtyt tiukkaakin ruokaremppaa ärtyneen vatsan rauhoittelemiseksi. Leivät pyrin aina leipomaan kotona. Yksi lempieivistäni on tässä - kaurarieska. Etelä-Karjalassa rieska kuuluu ruokapöytään ja  gluteenittomanakin se onnistuu mainiosti.


 Edellisenä iltana:

2 ½ dl (laktoositonta) piimää
2 ½ dl vettä
n. 1/3 pkt hiivaa
4 dl kaurajauhoja

 Seuraavana päivänä:

1 tl suolaa
2 ½ dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
n. 1 ½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 ½ tl ksantaania

1. Valmista taikinajuuri edellisenä iltana: liota hiiva piimä-vesiseokseen. Lisää kaurajauhot ja sekoita löysä juuri. Jätä käymään yön yli huoneenlämpöön.

2. Seuraavana päivänä: Lisää suola juureen. Sekoita ksantaani tummiin jauhoihin ja lisää reippaasti sekoittaen taikinaan. Lisää vaaleita jauhoja sen verran, että saat pehmeän taikinan. Sekoita taas hyvin. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.

3. Leivo taikinasta esimerkiksi neljä pienehköä leipää suoraan pellille leivinpaperin päälle jauhoja apuna kä…