Tämä on yksi parhaista omenaresepteistä, joita tiedän. Kakun pohjana on muutaman sentin korkuinen murotaikina, jonka päällä lepää kirpsakka omenahillo. Kakun kruunaa kookosmarenki, mikä makuna sopii täydellisesti kirpeän omenan kanssa. Tämänkin reseptin sain äidiltäni ja vaihdoin jauhot vain gluteenittomiksi. Kakku on tehty 24 cm irtopohjavuokaan. Kakusta saa maidottoman helposti käyttämällä maidotonta margariinia.
Pohja:
125 g (voita tai) maidotonta margariinia
1 dl sokeria
2 keltuaista
3½ dl vaaleaa gluteenitontajauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 suurta kirpeää omenaa
tilkka vettä
hillosokeria maun ja pussin ohjeiden mukaan
Pinnalle:
3 valkuaista
100 g kookoshiutaleita
100 g tomusokeria
Ohjeet:
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää keltuainen kerrallaan, sitten jauhoseos, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.
Painele seos voideltuun irtopohjavuokaan Paista pohjaa vaaleanruskeaksi 225-asteisessa uunissa. n. 10 min.
Kuori omenat ja paloittele ne. Keitä kattilassa omenapalasista, hillosokerista ja tilkasta vettä hilloke. Anna kiehua hiljalleen, kunnes somenat soseutuvat. Tämän voi tehdä jo edellisenä päivänä.
Vatkaa valkuaisia, lisää sokeria vähitellen ja vatkaa kuohkeaksi jäykäksi vaahdoksi. Lisää sekaan kookoshiutaleet varovasti käännellen, ettei vaahto menetä kuohkeuttaan.
|
maanantai 5. syyskuuta 2016
Omena-kookoskakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vesi kielellä luen reseptiä. Kookosvaahto; jo nimi kuulostaa niin herkulliselta!
VastaaPoistaOmena, kookos ja marenkin, oh yes, siinä on sellainen makujen liitto, että oksat pois. <3 Ihanaa viikkoa Tiina <3
VastaaPoistaFacebookissa eilen jo maitoinkin, että kyllä maistuisi tämä herkku.
VastaaPoistaIhanaa viikkoa!
Tuo on varmasti hyvää.
VastaaPoista